Кабмін ухвалив важливе рішення щодо пенсій частини українців: Як не залишитись без виплат

Нещодавно на засіданні уряду були прийняті рішення не тільки по доплаті частині пенсіонерів щомісяця 4200 грн, а й по отриманню пенсій громадянами, які перебувають у зоні бойових дій, а також на тимчасово окупованих територіях та за кордоном. Про це повідомили у Мінсоцполітики, передають Патріоти України.

Так, одне з рішень стосується отримувачів пенсії, які проживають на територіях активних бойових дій або тимчасово окупованих російською федерацією територіях України — АТ «Укрпошта» не мала можливості доставляти гроші, тому виплати було припинено.

Тепер їх можна відновити, навіть дистанційно. Для цього потрібно подати заяву через веб-портал Пенсійного фонду України з використанням застосунку «Дія.Підпис» або провести відеоконференцзв’язок з органами Пенсійного фонду України.

Друге рішення стосується осіб, які взяті на облік як внутрішньо переміщені особи до введення воєнного стану в Україні. На відміну від інших одержувачів соціальних виплат такі громадяни з початку карантину, обумовленого COVID-19, не проходили обов’язкову періодичну фізичну ідентифікацію. Щоб полегшити їм можливості її проходження після карантину, рішенням Уряду розширено шляхи проходження такої ідентифікації.

Так, відтепер фізичну ідентифікацію можна пройти, (1) авторизувавшись в особистому електронному кабінеті ПФУ із використанням «Дія. Підпис», (2) або за допомогою відеоконференцзв’язку зі співробітником ПФУ, або (3) для громадян за кордоном — у консульській установі.

Також для них продовжено період, протягом якого необхідно пройти фізичну ідентифікацію: тепер це потрібно зробити до 31 грудня 2023 року.

У цей період виплата пенсії та соціальної допомоги не припинятиметься. Отже, громадяни мають можливості для того, щоб підтвердити, що виплати отримують саме вони, що є важливою вимогою для забезпечення ефективності управління коштами державного бюджету та Пенсійного фонду України.

В Україні можуть тимчасово скасувати відключення, а потім повернути найжорсткіший варіант графіків: Озвучено прогноз

субота, 27 липень 2024, 22:30

В Україні в серпні-жовтні значно скоротиться кількість відключень електроенергії. Однак вже взимку ситуація значно погіршиться: може повторитись сценарій липня, коли через спеку відключення тривали по 7 годин поспіль. Про це йдеться в публікації виданн...

Через два місяці військові можуть залишитись без зарплати: Голова бюджетного комітету Ради заявила про великі проблеми

субота, 27 липень 2024, 21:34

Уже наприкінці вересня українські військові можуть залишитися без зарплат, оскільки передбачені на це гроші були витрачені на закупівлю зброї на початку цього року. Про це повідомила голова бюджетного комітету Верховної Ради Роксолана Підласа в подкаст...