30 грамiв горіхів творять дива: Чим корисний для організму цей дивовижний продукт

Горіхи - надзвичайно корисний для організму продукт, особливо волоські, як найпоширеніші в наших краях. Щоправда, багато їсти їх не слiд через велику калорійність - 30 грам цілком достатньо, радить кардіолог Наталія Циганкова, передають Патріоти України.

"Відвідування недільного ринку — то не тільки закупки на тиждень, то ще й досить приємне спілкування з продавцями і удосконалення французької мови! А якщо ще й продавець такий молодий та балакучий…

Задаю безліч запитань і сама розповідаю йому, який в нього корисний товар. Численні дослідження підтверджують користь горішків, щоденне їх споживання до 30 г асоціюється з 30% зниженням ризику виникнення серцево-судинних захворювань.

Горіхи корисно включити у харчування, як джерело білка та корисних жирів, особливо тим, хто не їсть мʼяса.

  • вміст ненасичених жирних кислот сягає 65%! Більше тільки в жирній морській рибі та насінні чиа;
  • горіхи довго перетравлюються і на тривалий час дають відчуття ситості;
  • у зв'язку з високим вмістом жирів (60,8 г в 100 г.), білка (16,2 г), клітковини (6,1 г) та низьким вмістом вуглеводів (1,1%) не викликають значні коливання інсуліну, можуть бути присутніми в раціоні хворих на цукровий діабет та з інсулінорезистентністю.
Бразильський горіх, фісташки, мигдаль, пекан — всі вони корисні, але я хочу зупинитися саме на волоському горіху.

Дерева, що дають ці чудодійні плоди, давно ростуть на території нашої держави, а значить, наш шлунково-кишковий тракт пристосований до їх засвоєння, на відміну від "заморських" родичів. Та й за ціною вони доступні, якщо горіх не росте у вас на дачі чи присадибній ділянці.

У мене ростуть цілих 2! Правда, мої сусідки-білочки більшу частину врожаю забирають… Ну а рештою я з ними завжди ділилась взимку, підкладаючи в спеціально підвішену на дереві годівницю.

Як вони там без мене зараз?! У волоському горіху понад 30 мінералів, вітамінів та нутрієнтів! Все й не перелічиш в одному повідомленні.

Залізо – допоможе при анемії, цинк та йод – профілактика та лікування захворювань щитовидної залози, калій та магній – нормалізують артеріальний тиск, антиоксиданти уповільнюють процеси старіння, підвищують імунітет, протистоять запальним та онкологічним захворюванням.

Горіхи можна використовувати для перекусів, якщо вже є потреба в цьому, з'єднавши їх з овочами (стебла селери, болгарський перець, огірок). Саме з овочами, а не з медом та сухофруктами, бо поєднання жиру, якого дуже багато в горіхах, і цукру не є корисним, я вже писала про це.

Олія волоського горіха є основою багатьох салатних заправок. Корисно активувати горіхи перед споживанням (замочити на ніч і потім просушити в духовці при низькій температурі).

І попри всю користь, обмежуємо добове споживання до 30 г, бо ж це занадто калорійний продукт. Будьте здорові, дорогі мої, залишаюся з вами".

Важливо! Ця стаття заснована на останніх наукових та медичних дослідженнях і не суперечить їм. Текст має виключно інформаційний характер і не містить медичних порад. Для встановлення діагнозу обов'язково зверніться до лікаря.

Тест-ворожіння: Просто оберіть шоколадку і отримайте передбачення на п'ять років

понеділок, 20 травень 2024, 7:10

Ви коли-небудь замислювалися, що чекає на вас у майбутньому? Виявляється за допомогою цього простого психологічного тесту це можна зробити. Подивіться на зображення протягом кількох секунд і оберіть шоколадку. Таким чином ви зможете дізнатися, яким буд...

Народні прикмети на 20 травня. Обережно з ножами та іншими гострими предметами

понеділок, 20 травень 2024, 7:05

Православна церква України 20 травня за новим стилем вшановує пам'ять мучеників Фалалея, Олександра та Астерія. За старим стилем сьогодні згадують явлення в небі Хреста Господнього в Єрусалимі. . 20 травня наші предки займалися посівом огірків. Для ці...