Горіхи - надзвичайно корисний для організму продукт, особливо волоські, як найпоширеніші в наших краях. Щоправда, багато їсти їх не слiд через велику калорійність - 30 грам цілком достатньо, радить кардіолог Наталія Циганкова, передають Патріоти України.
"Відвідування недільного ринку — то не тільки закупки на тиждень, то ще й досить приємне спілкування з продавцями і удосконалення французької мови! А якщо ще й продавець такий молодий та балакучий…
Задаю безліч запитань і сама розповідаю йому, який в нього корисний товар. Численні дослідження підтверджують користь горішків, щоденне їх споживання до 30 г асоціюється з 30% зниженням ризику виникнення серцево-судинних захворювань.
Горіхи корисно включити у харчування, як джерело білка та корисних жирів, особливо тим, хто не їсть мʼяса.
Дерева, що дають ці чудодійні плоди, давно ростуть на території нашої держави, а значить, наш шлунково-кишковий тракт пристосований до їх засвоєння, на відміну від "заморських" родичів. Та й за ціною вони доступні, якщо горіх не росте у вас на дачі чи присадибній ділянці.
У мене ростуть цілих 2! Правда, мої сусідки-білочки більшу частину врожаю забирають… Ну а рештою я з ними завжди ділилась взимку, підкладаючи в спеціально підвішену на дереві годівницю.
Як вони там без мене зараз?! У волоському горіху понад 30 мінералів, вітамінів та нутрієнтів! Все й не перелічиш в одному повідомленні.
Залізо – допоможе при анемії, цинк та йод – профілактика та лікування захворювань щитовидної залози, калій та магній – нормалізують артеріальний тиск, антиоксиданти уповільнюють процеси старіння, підвищують імунітет, протистоять запальним та онкологічним захворюванням.
Горіхи можна використовувати для перекусів, якщо вже є потреба в цьому, з'єднавши їх з овочами (стебла селери, болгарський перець, огірок). Саме з овочами, а не з медом та сухофруктами, бо поєднання жиру, якого дуже багато в горіхах, і цукру не є корисним, я вже писала про це.
Олія волоського горіха є основою багатьох салатних заправок. Корисно активувати горіхи перед споживанням (замочити на ніч і потім просушити в духовці при низькій температурі).
І попри всю користь, обмежуємо добове споживання до 30 г, бо ж це занадто калорійний продукт. Будьте здорові, дорогі мої, залишаюся з вами".
Важливо! Ця стаття заснована на останніх наукових та медичних дослідженнях і не суперечить їм. Текст має виключно інформаційний характер і не містить медичних порад. Для встановлення діагнозу обов'язково зверніться до лікаря.
Безумовно, всім подобається, коли млинці виходять з дірочками. Така страва має дуже апетитний зовнішній вигляд, передають Патріоти України. Однак домогтися подібної ніздрюватості досить складно. Потрібно враховувати одразу декілька нюансів приготування...
При приготуванні котлет дуже важливо не лише вибрати хороші продукти та замісити якісний фарш, передають Патріоти України. Ключове значення набуває сам процес смаження, адже часом котлети, які вийшли ідеальними, ні в яку не хочуть відставати від поверх...