
Розповідаємо, чому професійні кухарі не радять робити картопляне пюре із застосуванням блендера, передають Патріоти України з посиланням на ТСН.
Чому картоплю на пюре ніколи не можна перебивати блендером: 4 найголовніші причини
- Клейка, «гумова» консистенція. Під час інтенсивного збивання блендером крохмаль, що міститься в картоплі, вивільняється в надмірній кількості. Це перетворює ніжне пюре на липку, тягучу масу, яка більше нагадує клей, ніж апетитну страву. Тому професійні кухарі ніколи не користуються цим приладом, щоб потовкти картоплю.
- Втрата повітряності та легкості. Блендер повністю руйнує структуру картоплі, роблячи пюре густим і важким. Експерти радять товкти варену картоплю у традиційний спосіб — вручну. Це дозволить зберегти легкість і повітряність картопляної маси, які так цінуються у класичному гарнірі.
- Нерівномірне змішування інгредієнтів. Під час обробки блендером вершкове масло чи молоко не змішуються рівномірно. Через це картопляне пюре матиме неоднорідну консистенцію та смак, можуть бути грудки жиру чи рідкі прошарки всередині.
- Втрата смакової гармонії. Після подрібнення блендером змінюється не тільки текстура, а й смак картоплі. Обробка на великій швидкості змінює аромат овоча, тому пюре буде прісним і навіть злегка гіркуватим.
Щоб приготувати ідеальне картопляне пюре, краще використовувати звичайну товкачку чи перетирати варені овочі через сито. Таким чином страва матиме ніжну кремову текстуру і вершковий смак.
Видалення стійких плям із килима - справа непроста. Пролиті кава, чай, вино, косметика чи їжа часто залишають на килимах сліди, які здаються неможливими для виведення. Але ентузіастка прибирання місіс Хінч запевняє: для цього не потрібні дорогі засоби....
Більшість із нас тримають пляшку молока в холодильнику - адже воно потрібне для чаю, кави чи сніданку. Але виявляється, ми роками зберігаємо його неправильно, і саме тому воно швидко псується, передають Патріоти України. Виробник Kalona SuperNatural ст...