А ви це знали? Чому ніколи не варто ламати спагеті, щоб вони помістилися у каструлю

Всі ми вміємо готувати пасту. Але, чи робимо ми це правильно? Як виявилось, більшість господинь готують пасту, припускаючись великої кількості помилок. Мова йде, наприклад, про додавання олії у воду, або з розділення спагеті навпіл, щоб вони помістились у каструлю, передають Патріоти України.

Для того, щоб ці, та інші помилки більше не повторювались, Сільвія Коллока, італійсько-австралійський телекухар і кухар, розповіла, як дійсно правильно готувати пасту. Рекомендації щодо цього вона опублікувала у своїй новій книзі "Простий італійський", пише Daily Mail.

Чи потрібно ламати спагеті?

Чому ніколи не варто ламати спагеті, щоб вони помістилися у каструлю: найпоширеніші помилки під час приготування

За словами кухаря, пасту потрібно ламати лишень у тому випадку, якщо надалі вона буде використовуватись у якості доповнення до першої страви. У всіх інших випадках спагеті слід варити цілими, задіюючи велику каструлю. Крім цього, спагеті, які не були зламані під час варіння, краще утримують соус, а ще, їх буде значно легше їсти, обертаючи виделками довгі пасма.

Чи варто додавати олію?

Чому ніколи не варто ламати спагеті, щоб вони помістилися у каструлю: найпоширеніші помилки під час приготування

Коллока стверджує, що не варто додавати олію під час варіння пасти. Багато господинь використовують цей метод вважаючи, що таким чином макарони не будуть злипатись. Але насправді, олія просто спливе на поверхню води і не буде виконувати жодної функції, чи нести користі для пасти.

Що зробити, щоб макарони не злипались?

Чому ніколи не варто ламати спагеті, щоб вони помістилися у каструлю: найпоширеніші помилки під час приготування

Єдиним дієвим трюком, щоб макарони не злипались, каже Сільвія, я їх відварювання у підсоленій воді. Після того, як макарони опинились у воді, їх варто декілька разів перемішати. Таким чином вона ніколи не злипнуться.

Як правильно варити пасту аль денте?

Чому ніколи не варто ламати спагеті, щоб вони помістилися у каструлю: найпоширеніші помилки під час приготування

Правильні макарони – це макарони, приготовлені аль денте. Щоб отримати саме такий ефект, слід готувати пасту на великому вогні, інакше страва ризикує перетворитись на суцільну кашу.

"Золоті правила"! Як зберегти фрукти та овочі свіжими якомога довше

п’ятниця, 26 липень 2024, 23:00

Досі відвідуєте продуктові магазини частіше, ніж хотілося, тому що овочі і фрукти у вашому холодильнику псуються надто швидко? Тоді дочитайте до кінця, передають Патріоти України. Фудблогерка Емі Кросс у своєму Instagram поділилась чудовим лайфхаком зі...

Забудете про проблему! Як за дві хвилини позбутися неприємного запаху в холодильнику

п’ятниця, 26 липень 2024, 19:55

Якщо скористатися такими підручними засобами, вам не доведеться мити холодильник, неприємний запах зникне, як і не було, передають Патріоти України. Наразі літо, а світло вимикають настільки часто, що продукти в холодильнику псуються дуже швидко. І щоб...