А ви це знали? Чому ніколи не варто ламати спагеті, щоб вони помістилися у каструлю

Всі ми вміємо готувати пасту. Але, чи робимо ми це правильно? Як виявилось, більшість господинь готують пасту, припускаючись великої кількості помилок. Мова йде, наприклад, про додавання олії у воду, або з розділення спагеті навпіл, щоб вони помістились у каструлю, передають Патріоти України.

Для того, щоб ці, та інші помилки більше не повторювались, Сільвія Коллока, італійсько-австралійський телекухар і кухар, розповіла, як дійсно правильно готувати пасту. Рекомендації щодо цього вона опублікувала у своїй новій книзі "Простий італійський", пише Daily Mail.

Чи потрібно ламати спагеті?

Чому ніколи не варто ламати спагеті, щоб вони помістилися у каструлю: найпоширеніші помилки під час приготування

За словами кухаря, пасту потрібно ламати лишень у тому випадку, якщо надалі вона буде використовуватись у якості доповнення до першої страви. У всіх інших випадках спагеті слід варити цілими, задіюючи велику каструлю. Крім цього, спагеті, які не були зламані під час варіння, краще утримують соус, а ще, їх буде значно легше їсти, обертаючи виделками довгі пасма.

Чи варто додавати олію?

Чому ніколи не варто ламати спагеті, щоб вони помістилися у каструлю: найпоширеніші помилки під час приготування

Коллока стверджує, що не варто додавати олію під час варіння пасти. Багато господинь використовують цей метод вважаючи, що таким чином макарони не будуть злипатись. Але насправді, олія просто спливе на поверхню води і не буде виконувати жодної функції, чи нести користі для пасти.

Що зробити, щоб макарони не злипались?

Чому ніколи не варто ламати спагеті, щоб вони помістилися у каструлю: найпоширеніші помилки під час приготування

Єдиним дієвим трюком, щоб макарони не злипались, каже Сільвія, я їх відварювання у підсоленій воді. Після того, як макарони опинились у воді, їх варто декілька разів перемішати. Таким чином вона ніколи не злипнуться.

Як правильно варити пасту аль денте?

Чому ніколи не варто ламати спагеті, щоб вони помістилися у каструлю: найпоширеніші помилки під час приготування

Правильні макарони – це макарони, приготовлені аль денте. Щоб отримати саме такий ефект, слід готувати пасту на великому вогні, інакше страва ризикує перетворитись на суцільну кашу.

Дачникам на замітку! Що необхідно зробити у травні з малиною, щоб отримати щедрий урожай

середа, 14 травень 2025, 17:57

Кущі малини, як правило, дуже легко вирощувати в садах, але є одне завдання, яке потрібно виконати в травні, щоб отримати щедрий урожай. Садівники зазначають, що малину потрібно удобрювати відразу після того, як вона почне цвісти, адже у цей період в...

Це здивує! Що буде з організмом, якщо їсти банани щодня

середа, 14 травень 2025, 17:30

Банани часто вважаються одним із найкорисніших фруктів завдяки своїй поживній цінності та універсальності у щоденному раціоні. Їх зручно брати з собою, легко поєднувати з іншими продуктами й вони чудово смакують, передають Патріоти України. . Однак, на...