Всі ми вміємо готувати пасту. Але, чи робимо ми це правильно? Як виявилось, більшість господинь готують пасту, припускаючись великої кількості помилок. Мова йде, наприклад, про додавання олії у воду, або з розділення спагеті навпіл, щоб вони помістились у каструлю, передають Патріоти України.
Для того, щоб ці, та інші помилки більше не повторювались, Сільвія Коллока, італійсько-австралійський телекухар і кухар, розповіла, як дійсно правильно готувати пасту. Рекомендації щодо цього вона опублікувала у своїй новій книзі "Простий італійський", пише Daily Mail.
Чи потрібно ламати спагеті?
За словами кухаря, пасту потрібно ламати лишень у тому випадку, якщо надалі вона буде використовуватись у якості доповнення до першої страви. У всіх інших випадках спагеті слід варити цілими, задіюючи велику каструлю. Крім цього, спагеті, які не були зламані під час варіння, краще утримують соус, а ще, їх буде значно легше їсти, обертаючи виделками довгі пасма.
Чи варто додавати олію?
Коллока стверджує, що не варто додавати олію під час варіння пасти. Багато господинь використовують цей метод вважаючи, що таким чином макарони не будуть злипатись. Але насправді, олія просто спливе на поверхню води і не буде виконувати жодної функції, чи нести користі для пасти.
Що зробити, щоб макарони не злипались?
Єдиним дієвим трюком, щоб макарони не злипались, каже Сільвія, я їх відварювання у підсоленій воді. Після того, як макарони опинились у воді, їх варто декілька разів перемішати. Таким чином вона ніколи не злипнуться.
Як правильно варити пасту аль денте?
Правильні макарони – це макарони, приготовлені аль денте. Щоб отримати саме такий ефект, слід готувати пасту на великому вогні, інакше страва ризикує перетворитись на суцільну кашу.
Православна церква України 23 січня за новим стилем вшановує єпископа Климента Анкірського і мучеників Агафангела, Самана і Павлина Милостивого. За старим стилем 23 січня вшановували пам'ять богослова Григорія, єпископа Ніського. . У це свято селяни ...
Пластикові контейнери для їжі є невід'ємною частиною сучасного побуту. Вони зручні для зберігання продуктів і транспортування готових страв. Проте вже після першого використання виникає проблема: залишки їжі, жир і запах міцно вбираються в пластик. Нав...