Всі ми вміємо готувати пасту. Але, чи робимо ми це правильно? Як виявилось, більшість господинь готують пасту, припускаючись великої кількості помилок. Мова йде, наприклад, про додавання олії у воду, або з розділення спагеті навпіл, щоб вони помістились у каструлю, передають Патріоти України.
Для того, щоб ці, та інші помилки більше не повторювались, Сільвія Коллока, італійсько-австралійський телекухар і кухар, розповіла, як дійсно правильно готувати пасту. Рекомендації щодо цього вона опублікувала у своїй новій книзі "Простий італійський", пише Daily Mail.
Чи потрібно ламати спагеті?
За словами кухаря, пасту потрібно ламати лишень у тому випадку, якщо надалі вона буде використовуватись у якості доповнення до першої страви. У всіх інших випадках спагеті слід варити цілими, задіюючи велику каструлю. Крім цього, спагеті, які не були зламані під час варіння, краще утримують соус, а ще, їх буде значно легше їсти, обертаючи виделками довгі пасма.
Чи варто додавати олію?
Коллока стверджує, що не варто додавати олію під час варіння пасти. Багато господинь використовують цей метод вважаючи, що таким чином макарони не будуть злипатись. Але насправді, олія просто спливе на поверхню води і не буде виконувати жодної функції, чи нести користі для пасти.
Що зробити, щоб макарони не злипались?
Єдиним дієвим трюком, щоб макарони не злипались, каже Сільвія, я їх відварювання у підсоленій воді. Після того, як макарони опинились у воді, їх варто декілька разів перемішати. Таким чином вона ніколи не злипнуться.
Як правильно варити пасту аль денте?
Правильні макарони – це макарони, приготовлені аль денте. Щоб отримати саме такий ефект, слід готувати пасту на великому вогні, інакше страва ризикує перетворитись на суцільну кашу.
Малина - не просто смачна ягода, а потужне джерело натуральних антиоксидантів, які захищають шкіру від передчасного старіння. Ці маленькі червоні ягоди містять у собі цілий комплекс корисних речовин, що підтримують молодість та здоров’я шкіри, передают...
Кофеїн активує захисні механізми бактерій та знижує дію антибіотиків - до такого висновку дійшла команда під керівництвом професора Анни Рити Брочадо з Вюрцбурзького університету. Дослідження показало: навіть нешкідливі харчові речовини, як-от кава, мо...