А ви це знали? Чому потрібно їсти персики - дієтолог назвав користь цього фрукту

Персики асоціюються з літом, особливо коли настає сезон їх дозрівання. Ці соковиті плоди стануть чудовим доповненням до різноманітних літніх страв - як солодких, так і солоних, передають Патріоти України.

Але ці ароматні фрукти можуть принести не тільки кулінарне задоволення. За словами експертів, вони також мають значні переваги для вашого здоров'я. Про них пише eatthis.com.

У персиках є специфічні сполуки, що можуть мати унікальні корисні властивості для здоров'я.

Вас може зацікавити:Як перекласти українською "в силу": найкращі варіанти

Вас може зацікавити:Знайдіть на малюнку підкову: непроста головоломка для уважних

"Персики мають чимало корисних властивостей для здоров'я. Вони містять широкий спектр вітамінів і мінералів, включаючи мідь і вітамін С. Каротиноїди та кавова кислота, відомі як фітонутрієнти, виступають антиоксидантами в організмі. Ці сполуки мають протиракові властивості і перешкоджають перетворенню клітин на ракові. Інші поліфеноли в персиках знижують запалення і запобігають або зменшують окислювальний стрес від токсинів і вільних радикалів", – зазначає дієтолог Тріста Бест.

Дослідження 2014 року, опубліковане в Journal of Nutritional Biochemistry, показало, що фенольні сполуки персиків ефективно пригнічують ріст і метастазування клітин раку молочної залози. Автори дослідження припускають, що щоденне споживання двох-трьох персиків або прийом добавок з екстрактом поліфенолу персика може ефективно знизити поширення раку молочної залози після первинного діагнозу.

Крім того, дослідження, опубліковане в Environmental Science & Technology, показало, що поліфеноли персика можуть знищувати ракові клітини молочної залози без негативного впливу на здорові клітини.

Отже, насолоджуючись смаком персика, ви також отримуєте чимало користі для свого здоров'я.

А ви це знали? Чи шкідливо приймати душ щодня

середа, 2 квітень 2025, 18:56

Довгий час вважалося, що щоденний душ може шкодити шкірі – змивати природні захисні олії, порушувати мікробіом і провокувати сухість, тріщини чи навіть загострення екземи й псоріазу. Проте нещодавнє дослідження британських вчених кидає виклик цим уявле...

Це може шокувати! Які продукти збільшують ймовірність розвитку хвороби Альцгеймера

середа, 2 квітень 2025, 18:26

Харчування відіграє ключову роль не лише у фізичному здоров’ї, а й у стані нашого мозку. Наукові дослідження показують, що певні продукти можуть підвищувати ризик розвитку хвороби Альцгеймера та погіршувати когнітивні функції, передають Патріоти Україн...