А ви це знали? Чому потрібно їсти персики - дієтолог назвав користь цього фрукту

Персики асоціюються з літом, особливо коли настає сезон їх дозрівання. Ці соковиті плоди стануть чудовим доповненням до різноманітних літніх страв - як солодких, так і солоних, передають Патріоти України.

Але ці ароматні фрукти можуть принести не тільки кулінарне задоволення. За словами експертів, вони також мають значні переваги для вашого здоров'я. Про них пише eatthis.com.

У персиках є специфічні сполуки, що можуть мати унікальні корисні властивості для здоров'я.

Вас може зацікавити:Як перекласти українською "в силу": найкращі варіанти

Вас може зацікавити:Знайдіть на малюнку підкову: непроста головоломка для уважних

"Персики мають чимало корисних властивостей для здоров'я. Вони містять широкий спектр вітамінів і мінералів, включаючи мідь і вітамін С. Каротиноїди та кавова кислота, відомі як фітонутрієнти, виступають антиоксидантами в організмі. Ці сполуки мають протиракові властивості і перешкоджають перетворенню клітин на ракові. Інші поліфеноли в персиках знижують запалення і запобігають або зменшують окислювальний стрес від токсинів і вільних радикалів", – зазначає дієтолог Тріста Бест.

Дослідження 2014 року, опубліковане в Journal of Nutritional Biochemistry, показало, що фенольні сполуки персиків ефективно пригнічують ріст і метастазування клітин раку молочної залози. Автори дослідження припускають, що щоденне споживання двох-трьох персиків або прийом добавок з екстрактом поліфенолу персика може ефективно знизити поширення раку молочної залози після первинного діагнозу.

Крім того, дослідження, опубліковане в Environmental Science & Technology, показало, що поліфеноли персика можуть знищувати ракові клітини молочної залози без негативного впливу на здорові клітини.

Отже, насолоджуючись смаком персика, ви також отримуєте чимало користі для свого здоров'я.

А ви це знали? Кому не можна їсти буряк

п’ятниця, 22 листопад 2024, 11:27

Червоний буряк – корисний та смачний овоч. Однак, поряд з корисними властивостями буряк має серйозні протипоказання, може завдати шкоди людям з певними проблемами зі здоров’ям, передають Патріоти України. Кому не можна їсти буряк . - Людям із сечокам...

Є секрет! Як правильно збивати яйця для омлету, щоб він був пишним

п’ятниця, 22 листопад 2024, 11:12

Омлет найчастіше готують на сніданок. Він легкий та поживний. Готувати його на всю родину, тож страва досить вигідна для ранку. Кулінарне питання полягає в збиванні яєць. Яким чином вони будуть об’єднані з іншими компонентами. Поговоримо про це детальн...