А ви це знали? Чому потрібно їсти персики - дієтолог назвав користь цього фрукту

Персики асоціюються з літом, особливо коли настає сезон їх дозрівання. Ці соковиті плоди стануть чудовим доповненням до різноманітних літніх страв - як солодких, так і солоних, передають Патріоти України.

Але ці ароматні фрукти можуть принести не тільки кулінарне задоволення. За словами експертів, вони також мають значні переваги для вашого здоров'я. Про них пише eatthis.com.

У персиках є специфічні сполуки, що можуть мати унікальні корисні властивості для здоров'я.

Вас може зацікавити:Як перекласти українською "в силу": найкращі варіанти

Вас може зацікавити:Знайдіть на малюнку підкову: непроста головоломка для уважних

"Персики мають чимало корисних властивостей для здоров'я. Вони містять широкий спектр вітамінів і мінералів, включаючи мідь і вітамін С. Каротиноїди та кавова кислота, відомі як фітонутрієнти, виступають антиоксидантами в організмі. Ці сполуки мають протиракові властивості і перешкоджають перетворенню клітин на ракові. Інші поліфеноли в персиках знижують запалення і запобігають або зменшують окислювальний стрес від токсинів і вільних радикалів", – зазначає дієтолог Тріста Бест.

Дослідження 2014 року, опубліковане в Journal of Nutritional Biochemistry, показало, що фенольні сполуки персиків ефективно пригнічують ріст і метастазування клітин раку молочної залози. Автори дослідження припускають, що щоденне споживання двох-трьох персиків або прийом добавок з екстрактом поліфенолу персика може ефективно знизити поширення раку молочної залози після первинного діагнозу.

Крім того, дослідження, опубліковане в Environmental Science & Technology, показало, що поліфеноли персика можуть знищувати ракові клітини молочної залози без негативного впливу на здорові клітини.

Отже, насолоджуючись смаком персика, ви також отримуєте чимало користі для свого здоров'я.

Яку образу ви притаїли в душі: Психологічний тест у картинці розкриє все

середа, 7 серпень 2024, 9:14

Чи знали ви, що таїти в душі образи шкідливо для психічного здоров'я? Пропонуємо дізнатися, яка саме образа (і на кого) підриває ваш моральний дух, передають Патріоти України. Душа людини чимось схожа на квітку. У когось це колючий кактус, а в когось н...

Психологічний тест: Ваша улюблена героїня із серіалів розповість, який ви друг

середа, 7 серпень 2024, 8:12

Уміння дружити - навичка, яка здатна подарувати нам вірних людей поруч. Для декого дружба дуже важлива, для інших - звичніше покладатися лише на себе і довіряти лише собі. Дізнайся, що підходить саме вам, передають Патріоти України. Подивіться на карт...