А ви це знали? Чому пити гарячі напої з паперових стаканчиків дуже небезпечно для здоров'я

Йдучи кудись вулицею в холодну пору року ми часто купуємо гарячі напої в паперових стаканчиках. Особливо це актуально в різдвяні свята, коли в містах багато ярмарок і люди зігріваються ними під час прогулянок, передають Патріоти України.

Але чи справді це безпечно? Вчені говорять, що використання паперових стаканчиків для гарячих напоїв може бути серйозною загрозою для здоров'я та призвести до цілого ряду небезпечних захворювань. Адже, як сказано в дослідженні опублікованому на ScienceDirect, протягом 15 хвилин до гарячої води (кави чи чаю) потрапляють до 25 тисяч мікрочастинок пластику, який людина випиває.

Тобто разом з улюбленим напоєм до вашого організму потрапляють різноманітні канцерогени – свинець, фенол, камедь, формальдегіди. За допомогою іонної хроматографії, вчені виявили перенесення іонів із захисного шару паперових стаканчиків у воду. Дослідники зазначають, що при вживанні напоїв із паперових стаканчиків не менше трьох разів на день в організм людини може потрапляти близько 75 тисяч часток важких металів та інших шкідливих елементів.

Наслідком регулярного вживання гарячих напоїв з паперових стаканчиків можуть бути ослаблення імунітету, серйозні захворювання у дорослих та патології у дітей. Найкращим рішенням для вашого здоров’я буде використання термогорнятка, яке завжди можна взяти з собою на прогулянку і купувати улюблені напої на вулиці без використання паперових стаканчиків.

Не буде результату! ТОП-10 продуктів, які можуть зіпсувати вашу дієту

п’ятниця, 27 грудень 2024, 23:10

Ви намагаєтеся стежити за харчуванням, обираючи "корисні" продукти, але вага все одно не зменшується? Причина може бути в прихованій калорійності деяких популярних страв, передають Патріоти України. Навіть салати, смузі чи горіхи, які вважаються здоров...

Як зробити, щоб вермішель не розварилася у супі

п’ятниця, 27 грудень 2024, 18:30

Бульйон з вермішеллю або картопляний суп — гарна ідея для обіду. Одночасно проста та смачна страва. Але є один невеликий нюанс. Страву легко зіпсувати розвареною вермішеллю. Що треба зробити, щоб уникнути цієї неприємності, зберегти форму макаронних ви...