А ви це знали? Досвідчені господині завжди кладуть тісто в холодильник або морозилку - навіщо так робити


Іноді рецепт вимагає того, щоб тісто якийсь час постояло в холодильнику, але не всі розуміють, для чого це потрібно. Річ у тому, що воно там як би відпочиває, дозріває, що в подальшому покращує його якість, передають Патріоти України.

У холодильник ставлять не всі види тесту

Тісто листкове. Його готують з потертого замороженого масла або маргарину, потім поділяють на частини, які ставлять в холодильник, розгортають, беручи відразу по одній частині, тепле таке тісто розкачати складно і воно буде менш листковим.

У холодильник ставлять пісочне тісто для того, щоб його було легше розгортати і щоб воно було більш розсипчастим. Можна поставити дріжджове тісто після того, як воно добре підніметься. Це роблять для того, щоб воно не перекисло в теплі, якщо ви хочете спекти з нього що-небудь пізніше. Перед тим як піч з такого тесту його треба потримати в теплі, тоді воно знову підніметься. Також в холодильник або навіть в морозилку радять ставити тісто для піци.

Скільки можна зберігати тісто в холодильнику і морозилці?

У холодильнику тісто може перебувати протягом від 9 до 36 годин. Перед зберіганням масу важливо ретельно вимішати, зібрати в один клубок, змастити по верху рослинною олією.

Також його потрібно обов'язково обернути харчовою плівкою, пергаментом, або покласти в пакет. У морозилці тісто зберігається набагато довше. На полиці воно може пролежати від 1 місяця до пів року.

Все дуже просто! Як розігріти картопляне пюре, щоб зберегти смак страви

п’ятниця, 19 квітень 2024, 18:12

Досвідчені кухарі не рекомендують готувати картопляне пюре із запасом, оскільки наступного дня його практично неможливо подавати до столу. Смак страви стає зовсім не таким, як одразу ж після приготування. Якщо використовувати мікрохвильову піч, то це о...

Це справді працює! Експерти назвали овоч номер один, який регулює рівень цукру в крові

п’ятниця, 19 квітень 2024, 17:57

Можливо, ви вже неодноразово чули фразу обов’язково з'їжте всю броколі - і це зовсім не дивно. У цій дитячій пораді дійсно закладена частка правди, передають Патріоти України. Броколі відома своїми вражаючими перевагами для здоров’я. Вона не тільки ма...