А ви це знали? Досвідчені господині завжди кладуть тісто в холодильник або морозилку - навіщо так робити


Іноді рецепт вимагає того, щоб тісто якийсь час постояло в холодильнику, але не всі розуміють, для чого це потрібно. Річ у тому, що воно там як би відпочиває, дозріває, що в подальшому покращує його якість, передають Патріоти України.

У холодильник ставлять не всі види тесту

Тісто листкове. Його готують з потертого замороженого масла або маргарину, потім поділяють на частини, які ставлять в холодильник, розгортають, беручи відразу по одній частині, тепле таке тісто розкачати складно і воно буде менш листковим.

У холодильник ставлять пісочне тісто для того, щоб його було легше розгортати і щоб воно було більш розсипчастим. Можна поставити дріжджове тісто після того, як воно добре підніметься. Це роблять для того, щоб воно не перекисло в теплі, якщо ви хочете спекти з нього що-небудь пізніше. Перед тим як піч з такого тесту його треба потримати в теплі, тоді воно знову підніметься. Також в холодильник або навіть в морозилку радять ставити тісто для піци.

Скільки можна зберігати тісто в холодильнику і морозилці?

У холодильнику тісто може перебувати протягом від 9 до 36 годин. Перед зберіганням масу важливо ретельно вимішати, зібрати в один клубок, змастити по верху рослинною олією.

Також його потрібно обов'язково обернути харчовою плівкою, пергаментом, або покласти в пакет. У морозилці тісто зберігається набагато довше. На полиці воно може пролежати від 1 місяця до пів року.

А ви це знали? Чи шкідливо приймати душ щодня

середа, 2 квітень 2025, 18:56

Довгий час вважалося, що щоденний душ може шкодити шкірі – змивати природні захисні олії, порушувати мікробіом і провокувати сухість, тріщини чи навіть загострення екземи й псоріазу. Проте нещодавнє дослідження британських вчених кидає виклик цим уявле...

Це може шокувати! Які продукти збільшують ймовірність розвитку хвороби Альцгеймера

середа, 2 квітень 2025, 18:26

Харчування відіграє ключову роль не лише у фізичному здоров’ї, а й у стані нашого мозку. Наукові дослідження показують, що певні продукти можуть підвищувати ризик розвитку хвороби Альцгеймера та погіршувати когнітивні функції, передають Патріоти Україн...