А ви це знали? Яка кава міцніша - арабіка чи рабуста: У чому різниця

Без чашки кави вранці багато людей не уявляють свій день. І незважаючи на те, п'єте ви її вдома або в кав'ярні, дуже часто постає питання – арабіка або рабуста. Між цими видами є суттєва різниця, передають Патріоти України.

Арабіка чи рабуста суттєво відрізняються смаковими властивостями, а також зовнішнім виглядом зерна.

Основні сорти кави у світі – це арабіка і рабуста. Саме їх вирощують в промислових масштабах. І в таких зернах є також свої різновиди. Враховуючи смакові особливості та вплив кави на організм із усього об’єму кави цих двох видів приблизно 70% припадає саме на арабіку, а 30% – на робусту.

Кожен з цих видів має свої особливості – все залежить від ваших смакових вподобань та бажаного ефекту.

В чому різниця між арабікою і рабустою

Арабіка має яскраво виражену кислинку. Вона не така міцна, як рабуста (вміст кофеїну від 1 до 1,7%), має більше цукру та ліпідів. Саме 100% арабіка – це дійсно якісна кава, якою ви зможете насолодитися, адже в ній є легкі цитрусові ноти, аромат горіхів та квітів. За зовнішніми ознаками зерно можна відрізнити за продовгуватістю та зеленуватим відтінком.

Якщо для вас важливіше збадьоритися від кави – вам більше підходить рабуста (вміст кофеїну 2- 4.5%). Зерна більш овальні та мають жовтуватий відтінок. Через міцність такий напій буде мати досить інтенсивний гіркий присмак. Характерна терпкість унеможливлює виникнення м'якого післясмаку і квіткового шлейфу.

Що таке купаж

Купаж – це поєднання із двох-трьох видів кави з різними смаками та ароматами. Найтрадиційніше – арабіка і рабуста. Переважає майже завжди арабіка. Це може бути 90% арабіки і 10% рабусти. Або ж часто змішують зерна арабіки різного ступеня обсмажування. Саме купаж дає змогу досягти ідеального балансу між смаком та міцністю.

"Золоті правила"! Як зберегти фрукти та овочі свіжими якомога довше

п’ятниця, 26 липень 2024, 23:00

Досі відвідуєте продуктові магазини частіше, ніж хотілося, тому що овочі і фрукти у вашому холодильнику псуються надто швидко? Тоді дочитайте до кінця, передають Патріоти України. Фудблогерка Емі Кросс у своєму Instagram поділилась чудовим лайфхаком зі...

Забудете про проблему! Як за дві хвилини позбутися неприємного запаху в холодильнику

п’ятниця, 26 липень 2024, 19:55

Якщо скористатися такими підручними засобами, вам не доведеться мити холодильник, неприємний запах зникне, як і не було, передають Патріоти України. Наразі літо, а світло вимикають настільки часто, що продукти в холодильнику псуються дуже швидко. І щоб...