А ви це знали? Яка кава міцніша - арабіка чи рабуста: У чому різниця

Без чашки кави вранці багато людей не уявляють свій день. І незважаючи на те, п'єте ви її вдома або в кав'ярні, дуже часто постає питання – арабіка або рабуста. Між цими видами є суттєва різниця, передають Патріоти України.

Арабіка чи рабуста суттєво відрізняються смаковими властивостями, а також зовнішнім виглядом зерна.

Основні сорти кави у світі – це арабіка і рабуста. Саме їх вирощують в промислових масштабах. І в таких зернах є також свої різновиди. Враховуючи смакові особливості та вплив кави на організм із усього об’єму кави цих двох видів приблизно 70% припадає саме на арабіку, а 30% – на робусту.

Кожен з цих видів має свої особливості – все залежить від ваших смакових вподобань та бажаного ефекту.

В чому різниця між арабікою і рабустою

Арабіка має яскраво виражену кислинку. Вона не така міцна, як рабуста (вміст кофеїну від 1 до 1,7%), має більше цукру та ліпідів. Саме 100% арабіка – це дійсно якісна кава, якою ви зможете насолодитися, адже в ній є легкі цитрусові ноти, аромат горіхів та квітів. За зовнішніми ознаками зерно можна відрізнити за продовгуватістю та зеленуватим відтінком.

Якщо для вас важливіше збадьоритися від кави – вам більше підходить рабуста (вміст кофеїну 2- 4.5%). Зерна більш овальні та мають жовтуватий відтінок. Через міцність такий напій буде мати досить інтенсивний гіркий присмак. Характерна терпкість унеможливлює виникнення м'якого післясмаку і квіткового шлейфу.

Що таке купаж

Купаж – це поєднання із двох-трьох видів кави з різними смаками та ароматами. Найтрадиційніше – арабіка і рабуста. Переважає майже завжди арабіка. Це може бути 90% арабіки і 10% рабусти. Або ж часто змішують зерна арабіки різного ступеня обсмажування. Саме купаж дає змогу досягти ідеального балансу між смаком та міцністю.

Це така смакота! Швидкі мариновані помідори замість салатів - можна їсти вже через 30 хвилин

понеділок, 27 травень 2024, 18:30

Сезон соковитих та смачних помідорів розпочато. Найчастіше цей овоч додають в салати у свіжому вигляді. Але значно смачніше буде замаринувати продукт. Спробувати закуску ви зможете вже через 30 хвилин, довго чекати не довдеться. Ідея приготування швидк...

Чим замінити молоко при приготуванні пюре, щоб страва вийшла смачнішою

понеділок, 27 травень 2024, 18:03

У більшості випадків популярні рецепти картопляного пюре включають молоко або юшку, в якій варилася сама картопля. Ці варіанти хороші, але якість страви завжди хочеться покращити. До того ж, це зробити дуже просто, достатньо просто замінити молоко. Сма...