Нерідко недосвідчені кулінари скаржаться, що зварений буряк втрачає свій насичений колір і солодкуватий смак після того, як його зварили. Та й борщ з таким буряком набуває не гарного оксамитового відтінку, а стає просто рудим. А тим часом, досвідчені кулінари стверджують, що поганих буряків не буває, і що їх потрібно просто вміти готувати, передають Патріоти України.
Який секретний інгредієнт, доданий у воду, де вариться буряк, допоможе зберегти його первозданний колір і смак, розповіло видання napensii.
Багато кулінарів, в яких буряк при варінні втратив свій колір, нарікають на якість коренеплоду. Мовляв, сорт попався невдалий. Через те буряк "виварився" до бляклого та непоказного овочу. Однак, насправді все не так. Достатньо додати у воду, в якій вариться коренеплід, лише один інгредієнт, і буряк збережеться у своєму красивому первісному вигляді, скільки б його не піддавали термообробці.
У воду слід додати лимонний сік: половину чайної ложки на два літри води. Причому його потрібно додавати, поки вода ще холодна, щоб вона закипала вже разом із кислотою. А якщо лимона під рукою не виявилося, його можна легко замінити оцтом. При цьому пропорції залишаються ті самі: пів чайної ложки на 2 літри води.
Для тих, хто боїться, що страва стане кислою, є ще один варіант – солодкий. На літр води потрібно буде 2 чайні ложечки цукру.
При цьому слід запам'ятати ще одне правило: буряк не можна солити, коли він вариться. Якщо воду посолити, овоч не тільки стане бляклим, набувавши сірого відтінку, але й вбере у себе багато рідини і буде рідким та несмачним
Близько десятої частини власників смартфонів у світі заклеюють об'єктив пристрою, побоюючись стеження. Фахівці визнають, що ризик справді існує, хоча для шпигунства потрібні чітко визначені умови. Про це пише ITsider, передають Патріоти України. Зловми...
Деякі фрукти містять значну кількість природних цукрів (переважно фруктозу, глюкозу і сахарозу). Ось список фруктів, які містять найбільше цукру на 100 грамів, передають Патріоти України.