А ви це знали? Коли котлети краще смажити без панірування

Смачні та апетитні домашні котлети подобаються багатьом. Чи хтось відмовиться від порції пишних і соковитих котлет з хрусткою скоринкою, передають Патріоти України.

Смак улюбленої страви залежить від якості основного інгредієнта – фаршу.

Фарш готують з будь-якого м’яса, але особливо м’якими та смачними виходять котлетки з курячого філе, якщо їх правильно посмажити.

Як правильно смажити котлети

Здавалося б, такий простий процес не потребує особливих навичок, але й у цій справі є свої нюанси.

Котлети викладають на добре розігріту сковорідку і смажать на олії на сильному вогні до рум’яної скоринки з одного і з іншого боку.

Не варто викладати котлети надто близько одну до одної, інакше їх буде складно перевертати.

Панірування котлет

Традиційно котлети потрібно добре обваляти в борошні або панірувальних сухарях.

Обов’язково паніруються котлети пожежні, кордон блю, шніцель.

Котлети можна робити як у паніровці, так і без неї. Панірування теж може бути різним: готове магазинне з хліба, темне – з домашнього чорного хліба зі спеціями.

Панірування не знадобиться для бургера, печінкових котлет.

Якщо до котлет додають манку або борошно, то панірування точно не потрібне.

Джерело: ПростоВей

Це зовсім не солодощі! Названо продукти, які допомагають людям старше 50 років стати щасливішими

середа, 24 вересень 2025, 12:05

Нещодавнє дослідження, опубліковане в British Journal of Health Psychology, показало, що у людей середнього та похилого віку харчування може бути пов’язане з відчуттям щастя та життєвого задоволення. Особливо йдеться про тих, хто частіше їсть рибу, ово...

Українці п’ють каву неправильно! Італійський експерт розкрив головні помилки

середа, 24 вересень 2025, 11:28

Любителям кави варто бути готовими: італійський експерт розповів, чому українці часто неправильно п’ють улюблений напій, передають Патріоти України. Популярний напій часто стає центром уваги туристів. За даними GetYourGuide, кожен п’ятий українець шука...