А ви це знали? Навіщо господині додають у бульйон оцет

Є один хитрий спосіб, який використовують не тільки професійні кухарі, які додають при варінні бульйону на кістці оцет. З цього приводу існує багато різних думок, а разом з ними звичайних спекуляцій, що підносять столовий оцет мало не до секретного інгредієнта, передають Патріоти України.

Навіщо оцет у бульйоні

Є думка, що при варінні бульйону оцет сприяє насиченню готового відвару колагеном, що знаходиться в кісточках. Але насправді рівень колагену в різних частинах тіла тварини (крім голені) не набагато вищий за 4%.

А найцікавіше, що цього самого колагену більше зберігається у смаженому м’ясі, наприклад, у яловичині. Трохи менше залишається його у баранині і ще менше у свинині.

Який оцет лити

У курячий, яловичий і свинячий бульйон кухарі рекомендують додавати рисовий оцет – він не такий ароматний і корисніший. До його складу входять амінокислоти, калій, травні ферменти.

Але насправді можна лити будь-який оцет. Продукт допомагає зберегти колір інгредієнтів (буряків, наприклад), але найголовніше, оцет робить м’ясо та кістки м’якшими. А ось чи підвищується від цього рівень колагену в бульйоні – можна перевірити лише лабораторним шляхом.

Джерело: ПростоВей

Це справді працює! ТОП-5 найкращих чаїв для прискорення обміну речовин для схуднення

субота, 21 вересень 2024, 0:10

Деякі види чаю можуть активізувати спалювання калорій. Наприклад, чай може підвищити ваш метаболізм на 10%, навіть без фізичних навантажень або суворих дієт, передають Патріоти України. Чай містить корисні для здоров'я сполуки, які називаються катехіна...

Одні проблеми! ТОП-10 популярних авто, які не проїдуть без поломок навіть 160 тисяч км

п’ятниця, 20 вересень 2024, 23:40

Придбання автомобіля є серйозним фінансовим рішенням, особливо в умовах війни та постійного зростання цін. Надійність машини, що надасть змогу заощадити на ремонті є одним з ключових факторів при її виборі, передають Патріоти України. Експерт в галузі ...