А ви це знали? Навіщо господині додають у бульйон оцет

Є один хитрий спосіб, який використовують не тільки професійні кухарі, які додають при варінні бульйону на кістці оцет. З цього приводу існує багато різних думок, а разом з ними звичайних спекуляцій, що підносять столовий оцет мало не до секретного інгредієнта, передають Патріоти України.

Навіщо оцет у бульйоні

Є думка, що при варінні бульйону оцет сприяє насиченню готового відвару колагеном, що знаходиться в кісточках. Але насправді рівень колагену в різних частинах тіла тварини (крім голені) не набагато вищий за 4%.

А найцікавіше, що цього самого колагену більше зберігається у смаженому м’ясі, наприклад, у яловичині. Трохи менше залишається його у баранині і ще менше у свинині.

Який оцет лити

У курячий, яловичий і свинячий бульйон кухарі рекомендують додавати рисовий оцет – він не такий ароматний і корисніший. До його складу входять амінокислоти, калій, травні ферменти.

Але насправді можна лити будь-який оцет. Продукт допомагає зберегти колір інгредієнтів (буряків, наприклад), але найголовніше, оцет робить м’ясо та кістки м’якшими. А ось чи підвищується від цього рівень колагену в бульйоні – можна перевірити лише лабораторним шляхом.

Джерело: ПростоВей

Успіння Пресвятої Богородиці: Що обов'язково потрібно зробити 15 серпня, а що народна традиція категорично забороняє

четвер, 15 серпень 2024, 1:01

Православні християни 15 серпня за новим церковним календарем (28 серпня за старим) відзначають Успіння Пресвятої Богородиці. Це велике церковне свято належить до дванадесятих - найважливіших після Пасхи в православ'ї, передають Патріоти України. Що не...

Дачникам на замітку! Коли копати картоплю 2024 року, щоб добре збереглася: найкращі дати

середа, 14 серпень 2024, 22:00

Коли і як цього року копати картоплю: поради та дати за місячним календарем, передають Патріоти України. Термін початку викопування картоплі залежить від багатьох факторів. Зокрема, від сорту, погоди, часу посадки, догляду тощо. Ранні сорти картоплі дл...