А ви це знали? Навіщо господині додають у бульйон оцет

Є один хитрий спосіб, який використовують не тільки професійні кухарі, які додають при варінні бульйону на кістці оцет. З цього приводу існує багато різних думок, а разом з ними звичайних спекуляцій, що підносять столовий оцет мало не до секретного інгредієнта, передають Патріоти України.

Навіщо оцет у бульйоні

Є думка, що при варінні бульйону оцет сприяє насиченню готового відвару колагеном, що знаходиться в кісточках. Але насправді рівень колагену в різних частинах тіла тварини (крім голені) не набагато вищий за 4%.

А найцікавіше, що цього самого колагену більше зберігається у смаженому м’ясі, наприклад, у яловичині. Трохи менше залишається його у баранині і ще менше у свинині.

Який оцет лити

У курячий, яловичий і свинячий бульйон кухарі рекомендують додавати рисовий оцет – він не такий ароматний і корисніший. До його складу входять амінокислоти, калій, травні ферменти.

Але насправді можна лити будь-який оцет. Продукт допомагає зберегти колір інгредієнтів (буряків, наприклад), але найголовніше, оцет робить м’ясо та кістки м’якшими. А ось чи підвищується від цього рівень колагену в бульйоні – можна перевірити лише лабораторним шляхом.

Джерело: ПростоВей

Не пропустіть "дзвіночки"! Фішка Android, яка покаже, чи стежать за вами - як працює

середа, 4 червень 2025, 18:30

Близько десятої частини власників смартфонів у світі заклеюють об'єктив пристрою, побоюючись стеження. Фахівці визнають, що ризик справді існує, хоча для шпигунства потрібні чітко визначені умови. Про це пише ITsider, передають Патріоти України. Зловми...

Це може здивувати! Які фрукти містять найбільше цукру

середа, 4 червень 2025, 17:48

Деякі фрукти містять значну кількість природних цукрів (переважно фруктозу, глюкозу і сахарозу). Ось список фруктів, які містять найбільше цукру на 100 грамів, передають Патріоти України.