
Чи справді у пачках із чипсами знаходиться звичайне повітря: відповідь виробників, передають Патріоти України з посиланням на ТСН.
Виробники продукту дали відповідь на це запитання. Річ у тім, що повітря в пакованні з чіпсами відіграє ключову роль у збереженні їхньої якості та свіжості. Вони говорять, що це не звичайне повітря, як ми звикли думати, а азот, який використовується для запобігання окисленню чипсів. Таким чином подовжується термін придатності продукту. Азот допомагає зберегти хрусткість чипсів, також захищає продукт від пошкодження під час транспортування.
Однак художник і фуд-фотограф із Нової Зеландії Генрі Харгрівз провів експеримент і довів, що паковання з великою кількістю азоту зовсім не захищає чипси від пошкодження. Харгрівз наголосив, що вакуумна упаковка має бути більш ефективною.
Орім того, надмірне заповнення пачки з чипсами повітрям збільшує вуглецевий слід, тому що об'ємні пакування потребують більше місця під час транспортування. Тому виникає питання про екологічність і раціональність такого підходу.
Фуд-фотограф рекомендує переглянути стандарти пакування чипсів, можливо, використовувати більш компактні пачки. Це дало б змогу знизити кількість відходів та покращити сприйняття продукту покупцями.
Відомо, що людина проводить уві сні до третини життя. У цей час мозок відключається від зовнішнього світу, тіло відпочиває, а у внутрішньому просторі розгортаються історії, які часом здаються реальнішими за саму реальність, передають Патріоти України з...
Статус "найважливішого прийому їжі" сніданок отримав у 1960-х, коли американська дієтологиня Адель Девіс сформулювала відоме правило: “снідай як король, обідай як принц, вечеряй як жебрак”. Попри те, що сьогодні 15% дорослих регулярно пропускають перши...