Напевно, у кожної української господині стоїть кількадесят баночок домашніх заготовок у погребі. Адже консервація - це чудовий спосіб зберегти смак та користь продуктів упродовж кількох років, передають Патріоти України.
Втім, варто бути обачними і слідкувати за якістю своїх консервів, щоб не отруїтися. Розповідаємо, скільки часу можна зберігати консервацію, коли варто викидати соління, як правильно зберігати домашні заготовки.
Якщо дотримуватися всіх правил зберігання домашніх заготовок, тоді консервація зберігається у відмінному стані від 2 до 5 років. Термін її придатності залежатиме від способу приготування і самого продукту.
Наприклад, якщо це мариновані овочі, соуси, лечо, то їх можна зберігати 2 роки. А якщо це ягідний компот з кісточками, то його термін придатності значно менший, бо з часом смак лише погіршуватиметься.
Аби подовжити термін придатності домашніх заготовок і зберегти їхню якість якомога довше, варто дотримуватися кількох порад.
Досвідчені автомобілісти, які раніше розповіли, чи варто їздити на перекачаних шинах, порадили дуже корисну звичку: щоразу з’їдати дольку лимона перед тим, як сісти за кермо, пише Arguments.kyiv.ua, передають Патріоти України. Особливо це актуально пер...
Багато з нас не уявляють ранку без чашки кави, адже кофеїн — це перевірений спосіб прокинутися та зібратися з думками. Але чи знали ви, що зелений чай — це також джерело кофеїну, але м’якого, з делікатною дією та користю для здоров’я, передають Патріот...