Ягоди ожини - це еліксир для здоров'я та молодості всього організму, передають Патріоти України.
Проблеми з імунітетом, кишківником, висипання на шкірі, зморшки на обличчі – ожина впорається з цими складнощами на раз. Кому не хочеться поласувати ягодою і отримати від неї таку цілющу допомогу? Ці ягоди – справжній еліксир для молодості та здоров’я. В Україні кущі ожини плодоносять від кінця червня до пізньої осені. Тому саме час оздоровити та омолодити свій організм.
Ще давньогрецький військовий лікар Діоскорид у І ст. н.е. довів, що ожина має цілющі властивості. Її сік називали «кров’ю титанів» і призначали для лікування нервових розладів, кровотечі та вірусних інфекцій. А відварами з листя лікували застуди та проблеми з кишківником. Але на цьому лікувальні властивості ожини не обмежуються. Настоями обробляли рани на шкірі, лікували екземи та потертості від військових обладунків.
На сьогодні список можливостей цієї ягоди значно розширився. Завдяки високому вмістові антиоксидантів ожина ніби «заморожує» процеси старіння, продовжуючи активну молодість тіла. Також вона буде корисною для тих, хто має захворювання на діабет, оскільки її глікемічний індекс складає лише 25 одиниць.
Всі, хто хоче швидко та правильно худнути, також можуть додавати ягоду в раціон. Окрім того, що фігура набуде ідеальних форм, ожина ще нормалізує процеси травлення та зробить детокс всього організму. Оскільки містить у своєму складі пектин, який ефективно виводить будь-які токсини з організму.
Ожина – це вітамінно-мінеральний комплекс, що містить органічні кислоти та моноцукри. Тому ця ягода корисна дорослим, дітям та людям похилого віку. Також ожину вважають однією з найкорисніших ягід для вагітних жінок. Оскільки містить в собі залізо, яке піднімає гемоглобін, рутин, що зміцнює судини, калій та кальцій, що боряться з набряками та зміцнюють кістки. І все це підсилюється антиоксидантами та пектином, що запобігають мутаціям та убезпечують від токсинів.
Однак, ягоду не слід вживати людям, які мають проблеми з кишечником, через великий вміст кісточок. Також коли спостерігається підвищена кислотність, не варто пити ожиновий сік.
Ягоди також заготовляють на зиму. З ожини варять варення, яке чудово допомагає при застуді, роблять желе і соус до м’яса. Також ягоди можна сушити і потім додавати у зимовий чай.
Ще з ожини роблять вино, яке потрібно в малих дозах вживати всім, хто має знесилення та поганий апетит. А з листя, яке сушать на зиму, можна робити настої і використовувати їх для лікування висипань на шкірі.
Правильне харчування допомагає зміцнити здоров’я серцево-судинної системи, судин та запобігти хворобам. Нутриціолог назвала корисні продукти, які мають бути у раціоні,. РБК-Україна (проект Styler) повідомляє про 20 продуктів харчування, які допомагають...
Не всі дрова однаково придатні для використання в різних типах опалювального обладнання, передають Патріоти України. Кожна порода дерева відрізняється характерною щільністю структури, тому не всі дрова однаково придатні для опалення. Які дрова найкраще...