Більше білка, ніж у рибі! Названо найкорисніше м'ясо

Які види м’яса можна вживати всім, а від якого краще відмовитися: поради лікарів, передають Патріоти України.

М’ясо для українців є невід’ємним складником щоденного раціону. Немає такої людини, якій би не подобалося запечене, варене, смажене чи тушковане м’ясо. Однак лікарі рекомендують спочатку переконатися, що продукт не завдаватиме жодної шкоди організмові, а вже тоді ласувати смаколиком. Розповідаємо, яка користь м’яса, які його види, кому вживати не варто.

Які корисні властивості м’яса

  • Продукт є потужним джерелом білка та вітамінів групи В.
  • М'ясо має купу вітамінів і мінералів, які налагоджують обмін речовин.
  • Впливає на правильне функціонування всіх систем організму.
  • М’ясо містить залізо, яке вкрай необхідне для належного рівня гемоглобіну та здоров’я серцево-судинної системи.

Яке м’ясо найкорисніше – червоне чи біле

М’ясо умовно поділяють на два види – червоне та біле. Курятина, індичка, кролятина, риба та інші морепродукти – це білий вид м’яса. До червоного належать яловичина, свинина, баранина, качка.

Дієтологи переконані, що біле м’ясо значно корисніше, ніж червоне, і ось чому. Червоний вид м’яса має вищу жирність і холестерин, що провокує набирання зайвих кілограмів. Також червоне м’ясо може бути шкідливим для здоров’я серця. Вчені довели, що надмірне вживання цього виду продукту призводить до розвитку ракових захворювань.

А от біле м’ясо практично не завдає шкоди нашому здоров’ю. Продукт необхідно їсти всім, хто хоче тримати себе у формі, знизити рівень холестерину і дотримуватися правил здорового харчування. Найкращим продуктом для щоденного вживання буде кролятина, бо вона легко засвоюється організмом, містить найбільше білків і найменше жирів тваринного походження.

Щодо червоного виду м’яса, то найкращим вважається яловичина. Медики рекомендують їсти телятину за дотримання дієти і навіть маленьким дітям. Тому однозначно сказати, який вид продукту найкорисніший – білий чи червоний, доволі складно. Все залежатиме від індивідуальних уподобань та стану здоров’я людини.

Яка добова норма м’яса, кому не можна вживати

Рекомендована щоденна норма м’яса має бути 1 грам на 1 кілограм маси тіла. Тобто якщо ви важите 65 кілограмів, то вам можна з’їдати 65 грамів м’яса щодня. Найкраще їсти тушковане, варене або запечене на відкритому вогні м’ясо.

М’ясо не можна їсти людям, які мають хвороби серця, судин, нирок, печінки та кишківника. Якщо у людини високий рівень "поганого" холестерину, лікарі також не рекомендують вживати продукт, особливо червоне жирне м’ясо, оскільки можна спровокувати інфаркт та інсульт.

Чи потрібно класти яйце у фарш для голубців

вівторок, 17 вересень 2024, 0:12

При приготуванні будь-яких страв на основі фаршу багато господинь автоматично додають яйця, передають Патріоти України. Відомо, що яйце допомагає скріпити фарш, який може розвалитися в найнесподіваніший момент. Проте чи є необхідність додавати яйце під...

Як швидко розморозити фарш - секрети, якими користуються господині

понеділок, 16 вересень 2024, 23:38

Здається, що відколи в мікрохвильовій печі з’явилася функція «розморожування», питання про те, як розморожувати ті чи інші продукти відпало назавжди, передають Патріоти України. Але іноді така процедура позначається на консистенції та якості напівфабри...