Які види м’яса можна вживати всім, а від якого краще відмовитися: поради лікарів, передають Патріоти України.
М’ясо для українців є невід’ємним складником щоденного раціону. Немає такої людини, якій би не подобалося запечене, варене, смажене чи тушковане м’ясо. Однак лікарі рекомендують спочатку переконатися, що продукт не завдаватиме жодної шкоди організмові, а вже тоді ласувати смаколиком. Розповідаємо, яка користь м’яса, які його види, кому вживати не варто.
М’ясо умовно поділяють на два види – червоне та біле. Курятина, індичка, кролятина, риба та інші морепродукти – це білий вид м’яса. До червоного належать яловичина, свинина, баранина, качка.
Дієтологи переконані, що біле м’ясо значно корисніше, ніж червоне, і ось чому. Червоний вид м’яса має вищу жирність і холестерин, що провокує набирання зайвих кілограмів. Також червоне м’ясо може бути шкідливим для здоров’я серця. Вчені довели, що надмірне вживання цього виду продукту призводить до розвитку ракових захворювань.
А от біле м’ясо практично не завдає шкоди нашому здоров’ю. Продукт необхідно їсти всім, хто хоче тримати себе у формі, знизити рівень холестерину і дотримуватися правил здорового харчування. Найкращим продуктом для щоденного вживання буде кролятина, бо вона легко засвоюється організмом, містить найбільше білків і найменше жирів тваринного походження.
Щодо червоного виду м’яса, то найкращим вважається яловичина. Медики рекомендують їсти телятину за дотримання дієти і навіть маленьким дітям. Тому однозначно сказати, який вид продукту найкорисніший – білий чи червоний, доволі складно. Все залежатиме від індивідуальних уподобань та стану здоров’я людини.
Рекомендована щоденна норма м’яса має бути 1 грам на 1 кілограм маси тіла. Тобто якщо ви важите 65 кілограмів, то вам можна з’їдати 65 грамів м’яса щодня. Найкраще їсти тушковане, варене або запечене на відкритому вогні м’ясо.
М’ясо не можна їсти людям, які мають хвороби серця, судин, нирок, печінки та кишківника. Якщо у людини високий рівень "поганого" холестерину, лікарі також не рекомендують вживати продукт, особливо червоне жирне м’ясо, оскільки можна спровокувати інфаркт та інсульт.
Є такі види картоплі, які експерти в жодному разі не рекомендують садити, бо врожаю можна де дочекатися, передають Патріоти України з посиланням на РБК. Не рекомендовано висівати картоплю, яка дала мало урожаю минулого сезону. Перед висаджуванням бульб...
Лавровий лист – одна з найпопулярніших спецій, яку додають у супи, тушковані страви та соуси. Його аромат глибокий і насичений, але неправильне використання може зіпсувати смак страви, зробивши її гіркою. Варто розібратись, коли саме слід додавати лавр...