Традиційно влітку в Україні розпочинається сезон підготовки консервації. Українці заготовлюють сезонні овочі та фрукти, щоб мати змогу поласувати ними у холодну пору року, однак, зусилля часто бувають марними, адже банки з консервацією вибухають раніше, ніж приходить час їх відкривати й куштувати. Ми розповімо, як боротися з цією проблемою й "продовжити життя" закруток, передають Патріоти України.
Часто консервація вибухає через недостатньо якісну обробку банки й кришки. Важливо розуміти, що саме стерилізація вбиває бактерії, які псують заготовки. Просто вимити тару для закрутки буде недостатньо. Також важливо, щоб банки були без тріщин, адже через них у заготовку може потрапляти повітря й псувати продукт.
Перед тим, як переходити до безпосередньо консервування, переконайтеся, що ви добре вимили продукти для заготовки. Недостатня чистота продуктів також може стати однією з причин вибухання консервації. Добре вимийте як основні овочі чи фрукти, так і всю зелень. Зелень також варто облити кип’ятком, а великі овочі та фрукти занурити в киплячу воду, щоб позбутися всіх повітряних бульбашок.
Варто пам'ятати, що процес стерилізації дієвий через час термічної обробки. Не варто його скорочувати, адже неякісна стерилізація є причиною вибухання консервацій. Для того, щоб позбутися усіх бактерій зазвичай потрібно протримати банки із консервацією у паровій лазні протягом 30 хвилин при температурі близько 60 градусів за Цельсієм.
Заготовки можуть вибухнути навіть при повному дотриманні усіх вище перелічених пунктів, якщо ви зберігаєте їх у неналежних умовах. Консервацію потрібно поставити в темному й прохолодному місці. Найоптимальніша температура – це +10°C й трохи нижче. При вищій температурі почнуть виділятися гази, що може призвести до псування й вибухання консервацій.
Яйця – дуже смачний та цінний продукт, який має бути у раціоні кожного. Яйця найкраще їсти у вареному вигляді, але варити їх потрібно так, щоб жовток був рідким, це близько 3-4 хвилин варіння, передають Патріоти України. Редакція FoodOboz ділиться пора...
На полицях магазинів бувшого Радянського союзу можна було знайти багато різноманітних соусів. Проте кетчупу серед них не було, передають Патріоти України. Більше того, кетчуп був навіть під забороною, а його назви забрані з усіх кулінарних книг. Чому с...