Навесні картопля та інші овочеві культури потерпають від заморозків, які можуть повністю знищити молоді сходження. Щоб цього не сталося, професійні агрономи дали кілька рекомендацій, які допоможуть захистити городні культури від різких перепадів температури. Розповідаємо, посилаючись на ресурс novyny.live, як уберегти молоду картоплю від весняних заморозків, передають Патріоти України.
Експерти наголошують, що рання картопля дуже чутлива до різкого похолодання на початку вегетаційного періоду. Навіть короткочасне зниження температури може знищити молоді ніжні пагони.
Після такого стресу культура витратить багато свого ресурсу на відновлення, що вплине на зниження врожаю. Адже всі сили рослини підуть на відновлення наземної частини, а не на зав’язування бульб. До того ж, підмерзла картопля має ослаблений імунітет, тому стає вкрай вразливою до грибкових та інших захворювань.
Професійні агрономи попереджають: якщо підмерзлі паростки молодої картоплі відновляться, а потім знову замерзнуть, посадження буде втрачено повністю.
Примерзлу картоплю можна відновити. Професійні агрономи рекомендують обробити ділянку контактним фунгіцидом з умістом міді для профілактики захворювань.
Для позакореневого підживлення необхідно використовувати:
Інтервал між обробкою картоплі має становити 5-7 днів. Також експерти рекомендують використовувати для підтримання ранньої картоплі у стресових ситуаціях антистресанти та біостимулятори. Це препарати на основі амінокислот, які підвищуватимуть здатність примерзлої картоплі до швидкого відновлення. Ці засоби продаються в спеціалізованих магазинах і на сайтах.
Для того, щоб ваша білизна пахнула свіжістю, ви повинні ретельно чистити свою пральну машину щомісяця. Для цього можна використати два побутові засоби, які точно є у вашій шафі, передають Патріоти України. Блогерка та експертка з прибирання Крісті под...
Ви любите гостру їжу? Відповідь на це питання — один із найкращих лакмусових папірців у кулінарному світі. Як виявилося, є причина, чому ви віддаєте перевагу такій їжі. Що відбувається з нашим організмом і звідки такі уподобання, розповідає Eat This No...