
В березні ще не пізно досіяти насіння рослин на розсаду, які висаджувалися в лютому. Так, протягом всього місяця можна сіяти бегонію, пеларгонію, еустому, петунії, вербену, у середині — суницю, алісум, сальвію, лобелію та дельфініум, а також ранню капусту. А наприкінці — насіння цибулі ріпчастої, передають Патріоти України.
Щоб насіння гарно прижилося, деякі види потрібно попередньо замочувати у воді. Так, перед посадкою варто замочувати насіння помідорів, пише «На пенсії». Більш того, їх заздалегідь варто ще й загартовувати — витримати в холодильнику, а потім потримати за кімнатної температури.
Піде на користь замочування й перцю, який без цієї процедури може дати сходи лише через 20 днів. Замочують й насіння селери, петрушки та моркви. Їх спочатку радять покласти у тканинний мішечок та промити гарячою водою протягом 20 хвилин. Насіння залишають на кілька днів у мішечку, потім підсушують та висівають в грунт.
Обов'язково потрібно замочити й насіння огірків, гарбузів, кабачків і патисонів. А ось насіння деяких овочів потрібно замочувати лише в тому випадку, коли посів пізній, а земля вже добре прогрілася. Це стосується буряку, гороху, квасолі та бобів. У той же час насіння салатів, капусти, брукви та ремонтантної суниці замочування перед висаджуванням не потребує.
Домашня квашена капуста завжди має попит, але отримати ідеальний результат вдається не всім. Тривале зберігання залежить не лише від рецепту, а й від правильного вибору сорту, температури та кількості солі. Навіть невеликі помилки можуть призвести до н...
Православне свято 15 грудня за новим календарем (28 грудня за старим) - день пам'яті святителя Стефана, сповідника і архієпископа Сурозького, і Собор кримських святих. У народі - Стефанів день. За юліанським календарем - день пам'яті святого Авакума, о...