Кожен, хто вирощував полуницю, стикався з прикрими несподіванками. Начебто доглядаєш за нею, поливаєш, прополюєш, однак у результаті ягід немає, або є дрібні та кислі, які гниють просто на кущах, передають Патріоти України.
Вихід запропонувала відома блогерка, яка має власний канал «Городниця з Одеси». За словами жінки, у квітні-травні слід обов'язково підживити полуницю і щедро її оприскати спеціальним відваром.
«Це натуральний дешевий засіб, який дає полуниці усе відразу: живлення, захист від хвороб і бар'єр від шкідників», — говорить жінка, розповідаючи, що основою засобу є звичайне цибулеве лушпиння, яким господині часто фарбують великодні крашанки.
Для його приготування візьміть півлітрову банку лушпиння (також можна додати ще й часникового, що тільки посилить ефект). Пересипте його в каструлю і залийте водою (2 л). Доведіть до кипіння, зніміть з вогню і дайте настоятися до повного охолодження. Після цього процідить, щоб видалити залишки лушпиння та розведіть настій у 10 л чистої води.
Як правильно використовувати настій
Насамперед, виконуємо полив під корінь — це живить рослину, зміцнює її кореневу систему, стимулює цвітіння і утворення зав'язі.
Також варто провести ще й оприскування по листю. Це захистить нашу полуницю від попелиці, кліщів та інших захворювань. Важливо, що проводити таку обробку кущів навесні слід почергово — по одному щедрому поливу під корінь і по одному щедрому оприскуванню по листю.
Розповідаємо, чому професійні кухарі не радять робити картопляне пюре із застосуванням блендера, передають Патріоти України з посиланням на ТСН. Щоб приготувати ідеальне картопляне пюре, краще використовувати звичайну товкачку чи перетирати варені овоч...
Коли з’являється біль у суглобах або кістках, варто звернути увагу не лише на медичне лікування, а й на свій раціон. Харчування відіграє важливу роль у підтримці здоров’я опорно-рухового апарату, зокрема зменшенні запалення та збереженні щільності кіст...