Дещо в списку може здивувати! ТОП-9 продуктів з найбільшим вмістом цукру

Якщо ви любите пити чай або каву з цукром та не уявляєте день без тістечка, цілком ймовірно ви несвідомо перевищуєте допустиму норму доданого цукру. Однак, навіть відмова від солодощів не завжди рятує від прихованого цукру, оскільки ви можете отримувати його з іншою їжею, де його склад прихований чи неочевидний, передають Патріоти України.

Лікар Рупі Ауджла на своїй сторінці в Instagram попередив про реальні ризики для здоров’я, які пов’язані з надмірним споживанням цукру, зокрема збільшення ваги, ожиріння, високий тиск, проблеми з печінкою та психічним здоров’ям. Детально про продукти з неочікувано високим вмістом цукру та про їх здорові альтернативи, розповіли в Daily Express.

Хліб

Білий хліб зазвичай містить багато цукру і позбавлений корисного зерна. Обирайте цільнозерновий хліб і перевіряйте склад, щоб уникнути зайвих підсолоджувачів. Якщо є можливість, приготуйте хліб вдома — так ви контролюватимете інгредієнти та зможете додати до тіста корисні доповнення.

Соуси

Соуси такі, як кетчуп або барбекю, містять багато цукру, що в середньому становить близько 5 г на столову ложку. Часте вживання цих соусів швидко збільшує кількість цукру у раціоні, а тому краще спробуйте обмежити їх або обирайте соуси без цукру.

Заправка до салатів

Салатні заправки часто містять цукор, але його легко уникнути, віддаючи перевагу домашнім альтернативам. Для цього ви можете змішати 2 частини оливкової олії з 1 частиною бальзамічного оцту, додати трохи солі та перцю до смаку. Для різноманітності та збагачення смаку спробуйте додати гірчицю, часник або трохи меду. Така заправка корисна і проста у приготуванні.

Консервований суп

Магазинні супи часто містять багато цукру, а тому краще готувати їх вдома. Крім того, це цілком просто і корисно. Однак, якщо обираєте готовий суп, перевіряйте етикетку та купуйте варіанти з найменшою кількістю доданого цукру.

Ароматизований йогурт

Йогурт корисний завдяки білку та пробіотикам у його складі, проте варто уникати варіантів зі штучними добавками. Зверніть увагу на нежирний грецький або звичайний йогурт, а для солодкого смаку — додайте до нього фрукти чи мед.

Злакові

Замініть солодкі пластівці для сніданку на вівсянку з фруктами, горіхами чи насінням. Це зробить страву кориснішою та знизить споживання цукру. Також для різноманітності можна обрати солоний варіант такого сніданку.

Фруктовий сік

Фруктові соки часто містять до 23 г цукру на склянку. А тому, щоб уникнути зайвих калорій обирайте натуральні соки без доданого цукру. Також, намагайтесь обирати цільні фрукти, оскільки вони місять більше клітковини та вітамінів.

Арахісове масло

Горіхове масло смачне, але часто містить багато цукру, солі та сторонніх добавок. Обирайте натуральні варіанти з мінімальним складом, без зайвих інгредієнтів.

Спортивні напої

Спортивні напої містять багато цукру, тому краще замінити їх корисними альтернативами. Для отримання енергії випийте чорну каву без цукру або з’їжте кілька шматочків огірка. Це допоможе підбадьоритися без зайвих калорій.

Кілька факторів визначальні: Як вибрати справжню ковбасу і не помилитися

неділя, 5 січень 2025, 23:10

Є кілька визначальних ознак справжньої корисної ковбаси, за якими ви зможете обрати натуральний і смачний продукт, передають Патріоти України з посиланням на ТСН. Ковбасу полюбляють усі, що не дивно, бо це смачний і поживний продукт. Напевно, багато хт...

Чому в СРСР дітям ложками запихали риб’ячий жир і з чого його робили

неділя, 5 січень 2025, 18:32

Чи не кожна дитина радянської епохи знала, що таке риб’ячий жир. Цей засіб був справжньою панацеєю від усіх хвороб – його призначали як профілактичний засіб від багатьох захворювань, таких як рахіт, анемія, туберкульоз тощо. В СРСР риб’ячий жир ложками...