Доступний всім! Названо найкорисніший горіх для підтримки роботи мозку

Існує велика кількість наукових доказів, які свідчать про те, що те, як ми харчуємося, є важливим фактором для загального здоров’я мозку, включно з пов’язаними зі здоров’ям мозку захворюваннями, такими як хвороба Альцгеймера, передають Патріоти України.

Дані показують, що включення волоських горіхів у дієту може мати вражаючий позитивний вплив на підтримку гостроти розуму, пише Eat This Not That.

Волоські горіхи підтримують здоров'я мозку різними способами

Дослідження показують, що включення волоських горіхів у раціон може підтримувати:

  • Когнітивні функції та пам'ять у групах високого ризику вікових когнітивних порушень
  • Зменшення ризику інших захворювань, таких як серцево-судинні захворювання або діабет 2 типу, які є факторами ризику розвитку деменції
  • Зниження ризику розвитку або відстрочення початку та/або уповільнення прогресування хвороби Альцгеймера.

Насправді дослідження клітин, тварин і людей свідчать про те, що вживання приблизно 1–2 унцій волоських горіхів (приблизно жмені) на день демонструє найбільшу користь для здоров’я мозку.

Серед багатьох корисних для здоров’я мозку властивостей волоських горіхів було виявлено, що олія волоських горіхів, яка в природі присутня в цих горіхах, потенційно приносить користь здоров’ю нашого мозку, зокрема, захищаючи клітини мозку під час використання ранньої моделі хвороби Альцгеймера.

Відповідно до нового доклінічного клітинного дослідження 2022 року, опублікованого в Nutrients , результати показують, що коли дослідники піддавали клітини людського мозку в ізольованому стані приблизно 10 мікрограмів на мілілітр олії волоського горіха з 5 грамів каліфорнійського порошку волоського горіха, який містив різні жири. кислотні сполуки, включаючи рослинну омега-3 альфа-ліноленову кислоту, олію волоського горіха, захищали клітини від окислювального стресу, покращували функцію клітин мозку та зменшували утворення маркерів прогресування хвороби Альцгеймера, відомих як бета-амілоїд.

Клінічні дослідження показують, що вживання волоських горіхів зменшує окислювальний стрес, запалення та інші фактори ризику хвороби Альцгеймера. Одне переконливе дослідження показало, що існує позитивний зв’язок між споживанням волоських горіхів і когнітивними функціями серед усіх дорослих, незалежно від віку, статі чи етнічної приналежності.

Волоські горіхи мають поживні речовини рослинного походження з антиоксидантними та протизапальними властивостями, включаючи поліфеноли, мелатонін, фолієву кислоту, вітамін Е та селен, і є єдиним горіхом, який є чудовим джерелом рослинних жирних кислот омега-3 ALA (2,5 грама). за унцію). Схоже, що ця комбінація поживних речовин може бути саме тим, що прописав лікар, коли ми шукаємо природну підтримку здоров’я мозку.

Чи потрібно класти яйце у фарш для голубців

вівторок, 17 вересень 2024, 0:12

При приготуванні будь-яких страв на основі фаршу багато господинь автоматично додають яйця, передають Патріоти України. Відомо, що яйце допомагає скріпити фарш, який може розвалитися в найнесподіваніший момент. Проте чи є необхідність додавати яйце під...

Як швидко розморозити фарш - секрети, якими користуються господині

понеділок, 16 вересень 2024, 23:38

Здається, що відколи в мікрохвильовій печі з’явилася функція «розморожування», питання про те, як розморожувати ті чи інші продукти відпало назавжди, передають Патріоти України. Але іноді така процедура позначається на консистенції та якості напівфабри...