Ефект приємно здивує! ТОП-9 продуктів на сніданок, які зроблять день продуктивним

Сніданок – це важлива частина дня, яка допомагає відновити рівень енергії після ночі та забезпечує організм необхідними поживними речовинами. Для здорового старту обирайте продукти, багаті вітамінами, мінералами та антиоксидантами, які підтримують фізичне й психічне здоров'я, передають Патріоти України.

Суперпродукти, такі як омега-3 та клітковина, можуть підвищити енергію, покращити концентрацію та забезпечити ситість. Що саме варто додати до сніданку, щоб підготуватися до продуктивного дня, розповіли в Eat This, Not That.

Вівсянка

Вівсянка – чудовий вибір для сніданку завдяки своїм поживним властивостям. Вона містить розчинну клітковину, що сприяє зниженню холестерину та підтримує насичення. Щоб уникнути відчуття голоду, готуйте овес на ніч або додавайте його в смузі.

Яйця

Яйця багаті білком, що допомагає зберігати відчуття ситості, особливо в порівнянні з тостами чи пластівцями. Вони також підтримують рівень енергії протягом дня і можуть зменшити відчуття голоду після сніданку. Окрім цього, яйця містять лютеїн, який корисний для здоров'я очей. Це універсальний продукт, який можна додавати до різних сніданків, готуючи омлет, вживаючи їх у вареному вигляді чи смажити з овочами.

Ягоди

Ягоди — це низькокалорійний, але ситний продукт, багатий клітковиною, антиоксидантами та вітамінами. Вони підтримують здоров'я завдяки фітонутрієнтам, зокрема антоціанам, що захищають мозок та зменшують запалення. Одна чашка ягід містить до 8 грамів клітковини та менше 100 калорій. Вони ідеально підходять для сніданку або гарніру до інших страв.

Грецький йогурт

Грецький йогурт — універсальний інгредієнт для сніданку, багатий на білок і важливі мікроелементи. Він також містить пробіотики, які підтримують здоров'я травлення та можуть покращувати розумову функцію.

Насіння коноплі

Насіння конопель є джерелом омега-3, які підтримують психічне здоров’я, маючи антидепресивний та антитривожний ефект. Ці жири також допомагають зменшити запалення і підтримують мозок у зрілому віці.

Цілозернові тости

Цільнозерновий хліб на сніданок — це чудове джерело клітковини, яке допоможе довше залишатися ситим. Такі продукти повільно розщеплюються, що сприяє стабільному рівню цукру в крові та підтримує енергію.

Авокадо

Авокадо багатий на корисні жири, білок та калій. Він сприяє ситості та підтримує баланс рідини в організмі, допомагаючи знизити артеріальний тиск. Додайте авокадо до смузі або на тост, щоб легко включити його в сніданок.

Кисломолочний сир

Сир, як і грецький йогурт, багатий білком та корисними речовинами, що допомагають зберігати відчуття ситості. Він містить селен, антиоксидант, що підтримує здоров’я клітин і може покращити чутливість до інсуліну.

Горіхове масло

Горіхи багаті здоровими жирами, білком і антиоксидантами, що підтримують здоров'я мозку та серця. Горіхове масло — це простий спосіб додати більше поживних речовин у раціон.

А ви це знали? Чому досвідчені городники саджають редиску тільки восени

п’ятниця, 22 листопад 2024, 13:00

Осіння посадка редиски має безліч переваг, які принесуть гарний урожай та міцні рослини. Як саме треба правильно саджати редиску під зиму та які нюанси треба знати? РБК-Україна (проект Styler) пояснює, чому посадка редиски восени може стати ідеальним в...

А ви це знали? Кому не можна їсти буряк

п’ятниця, 22 листопад 2024, 11:27

Червоний буряк – корисний та смачний овоч. Однак, поряд з корисними властивостями буряк має серйозні протипоказання, може завдати шкоди людям з певними проблемами зі здоров’ям, передають Патріоти України. Кому не можна їсти буряк . - Людям із сечокам...