Городникам на замітку: Як правильно садити капусту і коли в травні 2022

Вважається, що травень - крайній термін для вирощування капусти, зазвичай її починають садити в березні-квітні. Враховуючи обставини в Україні, багато городників могли просто не встигнути засіяти свої грядки, передають Патріоти України.

Як правильно садити капусту і коли - правила

Якщо ви засіваєте капусту у відкритий грунт, слід переконатися, що грунт досить прогрівся. Сходи можуть витримати зниження температури до -3-5°C, але краще, щоб вона стабільно трималася в межах +8-10°C.

Досвідчені дачники орієнтуються на цвітіння черемхи - після нього вже точно не буде заморозків. Більш того, можна звертати увагу і на інші рослини. Наприклад, рання капуста готова до висаджування, коли відцвіли нарциси, а після того, як почнуть цвісти каштани, можна садити і пізні сорти.

Ідеальний час для висаджування капусти - холодний похмурий день, ще краще - після дощу. Дотримуйтесь відстані, орієнтуючись на сорт:

  • ранні сорти садіть на відстані 30 см один від одного - і в рядах, і в міжряддях;
  • сіянці середньостиглих сортів капусти розташовуйте на відстані 45 см;
  • для пізніх сортів відстань між рослинами повинна бути не менше 50-60 см.

Пам'ятайте про те, що капуста любить сонце, тому вибирайте ділянку під прямими променями, а грунтові води повинні залягати мінімум на 2 метри вглиб. Якщо глибина буде менше, то така кількість вологи призведе до загнивання коренів.

Як посадити капусту насінням у відкритий грунт

Городники зі стажем кажуть, що закуповувати насіння для посадки капусти потрібно тільки ті, що пройшли кілька стадій обробки і дражування. Якщо ви не впевнені в товарі, то замочіть насіння на 10-15 годин в теплій воді, в кінці додайте марганець, а через півгодини промийте їх.

Не можна садити капусту там, де до цього росли будь-які з видів капусти городньої, а також ріпа, редька, редиска. Краще посадити овоч на ділянку, де раніше були помідори, горох або морквина.

Перед посадкою насіння ретельно перекопайте грунт, додайте гній або перегній. На 1 квадратний метр необхідно 5-6 кг добрива. Додатково додайте:

  • 1 склянку деревної золи;
  • 1 ст. л. нітрофоски;
  • 1 ч. л. сечовини.

На підготовленій грядці зробіть лунки, полийте їх водою і залиште на 1-2 години для прогріву. Потім злегка присипте землею, зробіть поглиблення, висадіть насіння, знову притрусіть грунтом і утрамбуйте. Насіння накрийте скляними банками або пластиковими пляшками.

Якого числа висаджувати капусту у відкритий грунт

Серед популярних овочів в Україні капуста давно займає лідируюче місце. Звіряючись з місячним календарем, у вас вийде виростити багатий урожай дійсно смачних і корисних овочів. У травні 2022 року графік наступний:

  • Сприятливі дні для посадки капусти в травні 2022: 1, 2, 5, 6, 7, 12, 13, 14, 15.
  • Хороші дні для посадки капусти в травні 2022: 3, 4, 8, 9, 10, 11, 19, 20, 23, 24, 27, 28, 29, 31.
  • Несприятливі для посадки капусти в травні 2022: 16, 17, 18, 21, 22, 25, 26, 30.

В повню і молодик висаджувати капусту ні в якому разі не можна.

Перевірте себе! Психологічний тест за картинкою розкриє ваш темний бік

п’ятниця, 26 квітень 2024, 18:09

Кожна людина бажає любити й бути коханою, досягати успіху і наповнювати життя приємними емоціями. Однак наші стосунки з іншими людьми можуть змінюватися під владою темної підсвідомості. Цей психологічний тест за картинкою вкаже на проблемну зону і допо...

Психологічний тест! Морозиво підкаже, яких стосунків ви потребуєте

п’ятниця, 26 квітень 2024, 17:09

Часто стосунки закінчуються тому, що партнери не розуміють, чи готові вони до серйозного кроку, чи ще не "нагулялися". За допомогою цього тесту перевірте, які стосунки ви шукаєте наразі, передають Патріоти України. Подивіться на картинку і оберіть моро...