Городникам на замітку! Як у червні вдвічі збільшити урожай картоплі - секретний спосіб, що справді працює

Основна задача на початку літа - забезпечити картоплю всім необхідним для нормального формування та розвитку бульб. Картопля любить підживлення та полив. Якщо правильно обрати сорт та період посадки, вже у липні можна отримати перші плоди, передають Патріоти України.

Є поширений міф начебто на невеликій ділянці отримати багатий урожай картоплі навряд чи можливо. OBOZREVATEL розбирався, як за допомогою простих правил поливу та підживлення можна вдвічі збільшити урожай.

Поливати картоплю краще ввечері, коли не так яскраво світитиме сонце. Під час вечірнього поливу вода добре вбереться у ґрунт, а не миттю висихатиме під палючим промінням. Крім того, це захистить листя від сонячних опіків. Особливо важливий полив на етапі цвітіння рослин. Кожен кущ рекомендують поливати під корінь, виливаючи приблизно по три літри води.

Якщо ґрунт піщаний або супіщаний, можна трохи збільшити обсяг поливу. А суглинок та торф'яний ґрунт навпаки потребує меншої кількості вологи – частий полив може призвести до заболочення.

У червні можна підживити картоплю деревною золою. Оптимальною буде пропорція: три столові ложки золи на один квадратний метр. Ще одне дієве добриво – сульфат калію. Його варто вносити у період формування бутонів. Завдяки таким підживленням картопля отримає поживні речовини, що сприятимуть активізації росту.

Все дуже просто! Як приготувати натуральний дезодорант для чутливої шкіри

четвер, 26 вересень 2024, 23:10

Існує безліч рецептів приготування натурального дезодоранту, але цей цікавий тим, що в ньому, на відміну від інших, взагалі не використовується харчова сода, яка може викликати подразнення шкіри, передають Патріоти України. На сторінці Herbal Academy р...

А ви це знали? Скільки потрібно рухатися, якщо у вас сидяча робота - дослідження вчених

четвер, 26 вересень 2024, 18:48

Вчені підрахували, скільки вправ потрібно робити в день, щоб "компенсувати" сидячу роботу. Згідно з дослідженнями, до 40 хвилин фізичної активності щодня є правильним обсягом, щоб збалансувати 10 годин сидіння на місці, передають Патріоти України. Щопр...