Городникам на замітку! Усього вісім правил - і величезний урожай малини вам забезпечений

Малина - досить невибагливий чагарник, проте у його вирощуванні є свої секрети. У разі їх дотримання ви неодмінно отримаєте чудовий урожай ягоди, передають Патріоти України.

1. Багато сонця

Малина не любить тіні. І хоча легко перенесе невелике затінення в ранковий час, але останній день їй бажано перебувати на сонечку.

2. Гарний полив

Досвідчені садівники знають, що лише завдяки рясним поливам можна буквально в кілька разів підвищити врожайність.

3. Підживлення

Добрива для малини можна приготувати на основі хімічних добрив або гною. У першому випадку на 10 л води беруть 30 г аміачної селітри, 40 г калійної солі і 60 г суперфосфату.

Підживлення на основі гною готується так: до 3 кг навізу додати 6 г калію, 6 г азоту і 4 г фосфору. Застосовувати таку суміш слід з розрахунку 1,5 кг готового добрива на 1 квадратний метр малинника.

4. Видалення молодої порослі

Молоду поросль малини, яка з'являється протягом вегетативного періоду, необхідно прибирати. Однак важливо не витягувати з ґрунту і не відкопувати зайві пагони — досить акуратно обрізати під корінь.

5. Мульчування

Щоб зберегти грунтову вологу, землю треба мульчувати. У якості мульчі можна використовувати солому, торф, гній, тирсу і навіть бур'яни, які залишилися після прополювання городу. Так можна і вологу зберегти, і не пошкодити ніжну кореневу систему малини.

6. Підв'язка

Краще всього малину з першого ж року порядки підв'язати на шпалеру. Це дозволить зекономити час, і дасть малині максимум світла. А значить — і щедрий урожай ягід.

7. Обрізка

8. Обробка після збору врожаю

Як тільки кущі малини віддали вам весь урожай сезону, відплодоносили гілки треба відразу ж видалити, щоб вони не затіняли молоді побіги і не заважали їм набратися сил перед зимою.

А ви це знали? Як назвати подружку гарним українським словом

четвер, 25 квітень 2024, 11:22

Це слово походить з латинської мови, зокрема, від лексеми "колегіум", що означає "товариство, спільна служба, співробітництво", передають Патріоти України. Українська мова має надзвичайно багато цікавих слів, просто про них мало хто знає. Щоб збагатити...

Це здивує! Тест у картинці визначить, ким ви були в минулому житті

четвер, 25 квітень 2024, 11:12

У багатьох релігіях існують переконання, що людина приходить в цей світ знову і знову у новому тілі. Якщо ви вірите що життя дається не один раз, пропонуємо пройти цей тест, передають Патріоти України. Виберіть картинку, не замислюючись та не витрачаюч...