Господарювання в часи скрути: Сім кроків формування бюджетного харчування від лікаря-дієтолога

Лікарка-дієтологиня Тетяна Лакуста на своїй сторінці у соцмережі поділилась лайфхаками, як зекономити кошти під час закупівлі продуктів.

Насамперед, по-перше, вона радить формувати списки для закупівлі — щоб зменшити імпульсивність дій у магазині.

«Друге: списки продуктів складайте за схемою: вуглеводи, білки, жири, фрукти та овочі — не скуповуйте те, що „здається в моменті потрібним“, — підказує Тетяна Лакуста.

"Третє: запишіть список страв, що маєте готувати протягом тижня, розкладіть по дням тижня та прийомам їжі. На цій основі закупіть їжу. Це зменшить витрати коштів від доставок „їсти немає що — зроблю замовлення на дім“, від голодних перехоплень всього на світі, весь день „по шматочку“.

Четверте: вартісне м'ясо, рибу комбінуйте з бобовими, субпродуктами, грибами та соєвим м'ясом. Це зменшить собівартість страви.

П'яте: робіть заготівлі страв на тиждень, використовуючи вакууматор або морозилку — це дасть змогу економити на зіпсованих продуктах, що були не з’їдені вчасно».

Лікарка також радить використовувати заготівлі тюфтелек, котлет з нуту, бульйонів з кісток під борщі — так швидкість приготування страв збільшиться, тож більше будете готувати вдома, а не купляти готове за більшу вартість.

«І робіть заготівлі на зиму, — наголошує Тетяна Лакуста. - Морозьте, сушіть (томати, фрукти, ягоди), консервуйте, робіть запаси рибних консервів (печінки тріски, сардини), а також сала, сухого молока, горіхів, томатної пасти, сухого білку яйця — це дасть вам змогу протриматись в скрутних умовах без доступу до магазинної їжі».

А ви це знали? Як назвати подружку гарним українським словом

четвер, 25 квітень 2024, 11:22

Це слово походить з латинської мови, зокрема, від лексеми "колегіум", що означає "товариство, спільна служба, співробітництво", передають Патріоти України. Українська мова має надзвичайно багато цікавих слів, просто про них мало хто знає. Щоб збагатити...

Це здивує! Тест у картинці визначить, ким ви були в минулому житті

четвер, 25 квітень 2024, 11:12

У багатьох релігіях існують переконання, що людина приходить в цей світ знову і знову у новому тілі. Якщо ви вірите що життя дається не один раз, пропонуємо пройти цей тест, передають Патріоти України. Виберіть картинку, не замислюючись та не витрачаюч...