Лікарка-дієтологиня Тетяна Лакуста на своїй сторінці у соцмережі поділилась лайфхаками, як зекономити кошти під час закупівлі продуктів.
Насамперед, по-перше, вона радить формувати списки для закупівлі — щоб зменшити імпульсивність дій у магазині.
«Друге: списки продуктів складайте за схемою: вуглеводи, білки, жири, фрукти та овочі — не скуповуйте те, що „здається в моменті потрібним“, — підказує Тетяна Лакуста.
"Третє: запишіть список страв, що маєте готувати протягом тижня, розкладіть по дням тижня та прийомам їжі. На цій основі закупіть їжу. Це зменшить витрати коштів від доставок „їсти немає що — зроблю замовлення на дім“, від голодних перехоплень всього на світі, весь день „по шматочку“.
Четверте: вартісне м'ясо, рибу комбінуйте з бобовими, субпродуктами, грибами та соєвим м'ясом. Це зменшить собівартість страви.
⠀
П'яте: робіть заготівлі страв на тиждень, використовуючи вакууматор або морозилку — це дасть змогу економити на зіпсованих продуктах, що були не з’їдені вчасно».
Лікарка також радить використовувати заготівлі тюфтелек, котлет з нуту, бульйонів з кісток під борщі — так швидкість приготування страв збільшиться, тож більше будете готувати вдома, а не купляти готове за більшу вартість.
«І робіть заготівлі на зиму, — наголошує Тетяна Лакуста. - Морозьте, сушіть (томати, фрукти, ягоди), консервуйте, робіть запаси рибних консервів (печінки тріски, сардини), а також сала, сухого молока, горіхів, томатної пасти, сухого білку яйця — це дасть вам змогу протриматись в скрутних умовах без доступу до магазинної їжі».
Американська бортпровідниця Шер Кіллоу з Далласа, яка вже шість років працює в авіації, закликала пасажирів припинити носити один популярний предмет гардеробу на борту. За її словами, це не лише негігієнічно, а й потенційно небезпечно - можна підхопити...
Те, що ми їмо, має набагато більший вплив на наше психічне самопочуття, ніж може здаватися на перший погляд. Сучасні дослідження доводять тісний зв’язок між харчуванням і тривожністю, передають Патріоти України. Деякі продукти здатні знижувати рівень с...