Господиням на замітку! Чому не варто гасити соду оцтом і що використовувати на заміну

Соду прийнято гасити оцтом в ложці – так роблять майже всі господині. Але досвідчені кулінари використовують для цього інші інгредієнти, передають Патріоти України.

Але це не найкращий варіант, адже в цьому випадку потрібний для отримання пишності вуглекислий газ частково випаровується. Тісто та випічка вийдуть не такими ніжними та м’якими.

Є багато інших способів «гасити» соду за допомогою продуктів, які є на куні у будь-якої господині.

Лимонний сік чи кислота

У склянці води розмішайте 30 г лимонної кислоти. У іншій склянці розмішайте 0,5 ч. л. ложку соди.

З’єднайте вміст обох склянок і влийте отриману рідину в тісто, інтенсивно помішуючи.

Кисломолочні продукти

У склянку кефіру, сироватки або кислого молока додайте ложку соди, підігрійте напій до кімнатної температури і додайте в тісто.

Окріп

Люди з хворобами ШКТ, котрим кислі продукти небажані, можуть гасити соду окропом.

Змішайте борошно і соду згідно з рецептурою, закип’ятіть воду і поступово влийте в тісто.

Мед

Нагрійте необхідну кількість меду на водяній бані та додайте до нього півчайної ложки соди.

Перемішайте суміш до однорідної консистенції та влийте в тісто.

Інші інгредієнти

Соду можна також гасити коньяком. Краплю спиртного напою додайте разом із содою в тісто.

Випічка вийде ароматною та пишною, а запах алкоголю зовсім не відчуватиметься.

Для приготування заварних чи здобних виробів соду можна гасити мінералкою.

Джерело: ПростоВей

Що ви побачите першим на цьому зображенні? Відповідь розкриє вашу особистість!

субота, 13 грудень 2025, 9:15

Чи можна за одним поглядом на зображення дізнатися щось важливе про себе? Психологи вже роками використовують візуальні тести для аналізу людської підсвідомості. Хоч вони не замінюють професійну терапію, такі тести допомагають краще зрозуміти власні вн...

Не купуйте цю рибу на Різдво! Вона забруднена ртуттю та свинцем

субота, 13 грудень 2025, 8:12

Риба - головний атрибут святкового столу, але не всі види однаково корисні. Експерти радять обережно обирати рибу, щоб уникнути шкідливих токсинів, таких як ртуть і свинець, передають Патріоти України. Навіть норвезький фермерський лосось не завжди кор...