Соду прийнято гасити оцтом в ложці – так роблять майже всі господині. Але досвідчені кулінари використовують для цього інші інгредієнти, передають Патріоти України.
Але це не найкращий варіант, адже в цьому випадку потрібний для отримання пишності вуглекислий газ частково випаровується. Тісто та випічка вийдуть не такими ніжними та м’якими.
Є багато інших способів «гасити» соду за допомогою продуктів, які є на куні у будь-якої господині.
У склянці води розмішайте 30 г лимонної кислоти. У іншій склянці розмішайте 0,5 ч. л. ложку соди.
З’єднайте вміст обох склянок і влийте отриману рідину в тісто, інтенсивно помішуючи.
У склянку кефіру, сироватки або кислого молока додайте ложку соди, підігрійте напій до кімнатної температури і додайте в тісто.
Люди з хворобами ШКТ, котрим кислі продукти небажані, можуть гасити соду окропом.
Змішайте борошно і соду згідно з рецептурою, закип’ятіть воду і поступово влийте в тісто.
Нагрійте необхідну кількість меду на водяній бані та додайте до нього півчайної ложки соди.
Перемішайте суміш до однорідної консистенції та влийте в тісто.
Соду можна також гасити коньяком. Краплю спиртного напою додайте разом із содою в тісто.
Випічка вийде ароматною та пишною, а запах алкоголю зовсім не відчуватиметься.
Для приготування заварних чи здобних виробів соду можна гасити мінералкою.
Прання постільної білизни і рушників є невід’ємною частиною підтримки чистоти та гігієни у домі. Важливо не лише регулярно проводити цей процес, але й правильно обирати температуру прання, адже саме вона впливає на якість очищення, знищення бактерій, п...
Куряча грудка - популярний вибір для здорових та швидких страв. Але часто після приготування вона виходить сухою, жорсткою та несмачною. Проте один простий трюк може змінити все - і ваша курятина буквально танутиме в роті, Патріоти України. Навіть при...