Господиням на замітку! Як позбутися вапняного нальоту на душових лійках без миття

Вапняний наліт може завдати шкоди вашій душовій лійці, спричинивши засмічення, яке заважатиме нормально користуватися цим предметом. Окрім того, вода буде повсюди. Винуватцем цих проблем є вапняний наліт, міцні білі відкладення, якф переважно складаються з карбонату кальцію. Він сумно відомий тим, що покриває чайники , крани та залишає смуги на душових дверях, пише OBOZ.UA, передають Патріоти України.

Але побороти його без хімії та ретельного митті можливо. Для цього знадобляться звичайний оцет та поліетиленовий пакет. Кислота в оцті розщеплює карбонат кальцію, з якого утворюється вапняний наліт, що робить його ефективним очисним розчином.

Отже, помістіть лійку в поліетиленовий пакет з водою та оцтом на якийсь час. Якщо вапняний наліт сильний або дуже в’ївся, у такому стані лійку можна лишити і на всю ніч. У випадку, якщо ви все зробите правильно, вам навіть не доведеться нічого мити і терти, просто сполоснути чистою водою лійку і все. Вона буде блиску і виглядатиме, як нова.

Ще одним методом може стати використання соку лимона або лимонної кислоти. У другому випадку можна так само розвести кислоту у воді у поліетиленовому пакеті, і помістити туди лійку на 15-20 хвилин. Якщо ж ви використовуєте свіжий лимон, то потріть ним поверхню, яка має вапняний наліт, і так само почекайте, а потім промийте чистою водою.

Все просто! Як почистити пральну машину без хімії

понеділок, 28 квітень 2025, 20:02

Для того, щоб ваша білизна пахнула свіжістю, ви повинні ретельно чистити свою пральну машину щомісяця. Для цього можна використати два побутові засоби, які точно є у вашій шафі, передають Патріоти України. Блогерка та експертка з прибирання Крісті под...

Це може здивувати! Чому одні люблять гостру їжу, а інші - ні - пояснення

понеділок, 28 квітень 2025, 19:39

Ви любите гостру їжу? Відповідь на це питання — один із найкращих лакмусових папірців у кулінарному світі. Як виявилося, є причина, чому ви віддаєте перевагу такій їжі. Що відбувається з нашим організмом і звідки такі уподобання, розповідає Eat This No...