Добриво для кімнатних квітів, зокрема і для примхливої тропічної красуні орхідеї, потрібно підбирати залежно від потреб рослини і періоду її розвитку, передають Патріоти України.
Але існує й універсальне добриво для квітів - воно підійде абсолютно в будь-якій ситуації. Йдеться про підгодівлю із золи. З орхідеями зольна підгодівля створить диво - рослина буде пишно і довго цвісти.
Зольна підгодівля багата на макро- і мікроелементи:
Добриво із золи використовують для орхідей, коли:
Добриво із золи використовують, коли потрібно стимулювати рослину до цвітіння, а не тоді, коли фаза цвітіння вже почалася.
Щоби це добриво принесло користь, важливо, щоби зола була органічною. Для орхідей підходить зола з листяних порід дерев. А ось зола від хвойних порід дерев має убогий склад і не має потрібної кількостю корисних речовин.
Щоби приготувати настій із золи, знадобляться 5 літрів відфільтрованої води трохи тепліше кімнатної температури і 1/2 склянки зольного порошку. Все потрібно ретельно перемішати і настояти приготований розчин упродовж 1-3 діб при кімнатній температурі.
Потім воду потрібно знову розмішати, щоби частинки золи піднялися вгору. Проціджувати рідину немає необхідності. Цей концентрований зольний розчин потрібно розвести 1:1 чистою водою. Полити рослину зверху під коріння.
Другий спосіб підгодівлі орхідеї золою ще простіший. Можна просто насипати порошок зверху на ґрунт по краю горщика, потрапляючи на корені. Для дорослої орхідеї знадобиться одна чайна ложка золи. Зверху ґрунт потрібно обприскати чистою водою, щоби зола потрапила всередину вазона.
Використовувати добриво із золи можна не частіше 2-3 разів на рік. Після того як рослина відцвіла, зольну підгодівлю можна застосовувати через місяць або навіть півтора. Важливий момент: разом із золою не можна застосовувати інші добрива.
Є такі види картоплі, які експерти в жодному разі не рекомендують садити, бо врожаю можна де дочекатися, передають Патріоти України з посиланням на РБК. Не рекомендовано висівати картоплю, яка дала мало урожаю минулого сезону. Перед висаджуванням бульб...
Лавровий лист – одна з найпопулярніших спецій, яку додають у супи, тушковані страви та соуси. Його аромат глибокий і насичений, але неправильне використання може зіпсувати смак страви, зробивши її гіркою. Варто розібратись, коли саме слід додавати лавр...