Господиням на замітку! Які помідори краще обрати для консервації - три основні критерії

Консервація продуктів на зиму - це одне з основних занять господинь влітку. Для того, щоб продукти зберігались цілу зиму та не нанесли шкоду організму, слід уважно підходити до їх вибору, передають Патріоти України.

Як правильно обирати помідори для консервування, розбирався FoodOboz.ua. Як виявилось, існує три основних критерії вибору помідорів для їх консервації.

Стиглість помідорів

Вважається, що помідори, які продаються на гілочці є найсвіжішими. Але насправді це лишень поширений міф. Наявність плодоніжки в томатів свідчить про їх нестиглість, адже стиглий плід повинен самостійно відпасти з гілки.

Дійсно, томати мають здатність достигати після того, як їх зірвали з гілки. Проте, в такому випадку в них залишається отрута соланін, якої плід був би позбавлений, якби залишався на гілці до самого дозрівання. Отже, помідори для консервування слід обирати без плодоніжки.

Запах

Помідори – це рослина, що є досить чутливою до різноманітних природних чинників. Селекціонерам доводиться йти на різні маніпуляції, щоб зробити томати більш стійкими. Через це плід втрачає свої смакові властивості і стає, як говорять в народі, "пластмасовим".

Для того, щоб не натрапити саме на такі помідори, слід просто їх понюхати. Помідори, над якими "попрацювали" селекціонери, не матимуть вираженого кисло-солодкого запаху, який мають ці овочі, вирощені на городі. Отже, слід обирати помідори, що були вирощені не для масового продажу.

Нітрати

Помідор – це єдина рослина, яку неможливо повністю позбавити від нітратів за умови збереження його свіжості. Томати, що містять у собі велику кількість нітратів, будуть еластичними і водночас не твердими. Якщо натиснути на плід, відтиску пальця не залишиться.

Декілька помідорів, що зрослися, або помідори неправильної форми – це все "жертви" згубного впливу нітратів, від купівлі яких слід відмовитись. Також варто звертати увагу на зовнішній вигляд помідорів. На них не повинно бути сірих, або темних або сірих плям, тріщин на слідів гнилі.

Є чарівні звички! Як схуднути, не відмовляючи собі в смачному

субота, 28 вересень 2024, 12:30

Найефективніший підхід до схуднення полягає в ігноруванні модних трендів і зосереджені на надійних принципах здорового харчування. Щоб попрощатися із зайвими кілограмами, варто додати свого раціону корисні та поживні продукти, а також - активність, пер...

Відчуваєте "вічну втому"? Ось що стоїть за відчуттям виснаження і як з цим боротися

субота, 28 вересень 2024, 10:30

Сон є критично важливим для вашого здоров’я та загального самопочуття. Якщо ви не забезпечите своєму тілу достатню кількість відпочинку, це може мати негативний вплив на фізичний стан, концентрацію та поведінку, передають Патріоти України. Згідно з да...