Готуємось до Великого посту: Котлети без м'яса - 6 пісних рецептів

Хто сказав, що котлети можна робити тільки з м'яса?

Напередодні Великого посту будуть корисними рецепти, як приготувати веганські котлетки: без м'яса, а іноді навіть і без яєць, передають Патріоти України з посиланням на Обозреватель.

Котлетки з броколі

  • броколі – 1 головка
  • ріпчаста цибуля – 1 шт.
  • борошно – 3/4 склянки
  • сіль, перець – на смак
  • олія – для смаження
  1. Броколі розбираємо на суцвіття і опускаємо в підсолений окріп на півтори-дві хвилини.
  2. Броколі разом із цибулею подрібнюємо в блендері або прокручуємо в м'ясорубці.
  3. В отриману масу додаємо сіль і перець, перемішуємо і залишаємо хвилин на 15-20, щоб фарш пустив сік.
  4. Додаємо борошно і добре вимішуємо. Формуємо котлетки, викладаємо на розпечену і змащену олією сковорідку.
  5. Смажимо на сильному вогні до золотистої скоринки з обох сторін.

Кукурудзяні котлетки

  • заморожена кукурудза – 400 г
  • ріпчаста цибуля – 1 шт.
  • яйця – 2 шт.
  • кукурудзяна мука або крохмаль – 1 склянка
  • кріп – 1 пучок (невеликий)
  • сіль, перець – на смак
  • олія – для смаження
  • дрібна кукурудзяна крупа – для панірування
  1. Кукурудзу розморожуємо. Ділимо на дві частини, частину перемелює блендером разом з очищеною цибулею.
  2. Перекладаємо подрібнену масу в миску, додаємо другу частину кукурудзи, дрібно рубаний кріп, яйця, борошно або крохмаль. Солимо, перчимо, замішуємо фарш.
  3. Формуємо котлетки, обвалюємо їх у кукурудзяній крупі. Викладаємо в нагріту і змащену олією пательню. Смажимо на середньому вогні до золотистого кольору з обох боків.

Котлетки з картоплі та квашеної капусти

  • картопля – 5 шт.
  • квашена капуста – 300 г
  • сіль, перець – на смак
  • олія – для смаження
  • панірувальні сухарі
  1. Картоплю відварюємо в мундирах. Коли буде готова, трохи охолоджуємо її і тремо на дрібній тертушці.
  2. Капусту дрібно рубаємо ножем або подрібнюємо блендером.
  3. Змішуємо картоплю і капусту, додаємо яйце, сіль і перець. Добре вимішуємо, формуємо котлетки і обвалюємо їх у панірувальних сухарях.
  4. Викладаємо в нагріту і змащену олією сковороду. Смажимо на середньому вогні до золотистої скоринки з обох боків.

Бурякові котлетки

  • буряк – 2 шт. (великі)
  • синя цибуля – 1 шт.
  • часник – 2 зубчики
  • волоські горіхи – 0.5 склянки
  • кінза або петрушка – 1 пучок
  • хмелі-сунелі – 1 ч.л.
  • сіль, перець – на смак
  • олія – для смаження
  • панірувальні сухарі – 3-4 ст.л. + для панірування
  1. Буряк відварюємо або запікаємо в духовці до м'якості. Готовий буряк охолоджуємо, чистимо і крупно ріжемо.
  2. Часник і цибулю чистимо, зелень миємо й обсушуємо. Всі інгредієнти подрібнюємо блендером або пропускаємо через м'ясорубку. Якщо подрібнюємо блендером, стежте за структурою "фаршу", вона має бути пухкою та неоднорідною.
  3. Додаємо до буряково-горіхової суміші сухарі, сіль, перець і хмелі-сунелі, добре все вимішуємо.
  4. Формуємо невеликі котлетки, обвалюємо в сухарях. Викладаємо на розпечену і змащену олією сковороду, смажимо на середньому вогні до золотистої скоринки.

Гарбузові котлетки

  • очищений гарбуз – 1 кг
  • манка – 4 ст.л.
  • сіль, перець – на смак
  • улюблені трави – на смак
  • олія – для смаження
  • борошно або панірувальні сухарі
  1. Гарбуз тремо на тертці. Викладаємо в нагріту і змащену олією сковороду, додаємо сіль і перець. Перемішуємо, чекаємо, поки гарбуз пустить сік.
  2. Тушкуємо гарбуз, періодично помішуючи, до повного випаровування рідини. Коли рідини не залишиться (тільки стежте, щоб гарбуз не згорів!), додаємо манку, сіль, перець і улюблені трави. Тушкуємо, помішуючи, ще кілька хвилин. Готову масу перекладаємо в миску і охолоджуємо.
  3. Коли гарбузове пюре вистигне, починаємо формувати котлетки. Якщо "фарш" надто рідкий, додайте в нього трохи борошна, манки або панірувальних сухарів – так він стане щільним.
  4. Готові котлетки обвалюємо в борошні або сухарях. Викладаємо в нагріту і змащену олією пательню. Смажимо на середньому вогні до золотистої скоринки з двох боків.

Рисові котлетки із сочевицею

  • рис – 0,5 склянки
  • сочевиця – 1 склянка
  • яйця – 2 шт.
  • борошно або манка – 0,5 склянки
  • сіль, перець – на смак
  • олія – для смаження
  • панірувальні сухарі
  1. Рис промиваємо, складаємо в каструлю, заливаємо водою (приблизно півтори склянки води на пів склянки рису) і варимо до м'якості.
  2. Сочевицю добре промиваємо, змінюючи воду кілька разів. Перекладаємо сочевицю в каструлю, заливаємо чистою холодною водою з розрахунку 1:2 (на склянку сочевиці 2 склянки води).
  3. Доводимо до кипіння, прибираємо піну. Зменшуємо вогонь до мінімуму і варимо, помішуючи, хвилин 10-15. Сочевиця має стати м'якою і розвареною.
  4. Готову сочевицю подрібнюємо блендером до гладкої, однорідної консистенції. Цей пункт не є обов'язковим, якщо не хочете морочитися, просто змішайте готову сочевицю з вареним рисом.
  5. Додаємо яйця, сіль, перець, манку або борошно і добре вимішуємо. Формуємо котлетки, обвалюємо в панірувальних сухарях.
  6. Викладаємо в нагріту і змащену олією сковороду. Смажимо на середньому вогні до золотистого кольору з обох боків.


Як замаринувати скумбрію в домашніх умовах - шикарний результат гарантовано

п’ятниця, 3 травень 2024, 18:12

Якщо раніше ви ніколи не маринували рибу, прийшов часце виправити. Рецепт дуже простий та легкий. Ніяких довгих варінь маринадів та очікувань, передають Патріоти України. А рибка виходить така смачна, що ви раз за разом будете хотіти її робити та їсти....

Чому хворі зуби мають негативний вплив на загальний стан дитячого організму?

п’ятниця, 3 травень 2024, 17:27

Стан ротової порожнини безпосередньо впливає на організм людини, при чому в багатьох аспектах відразу. Якщо ми говоримо про дитину, слідкувати за здоров'ям зубів потрібно обов'язково, і робити це треба дуже ретельно. . Слід розуміти, що молочні зубки ...