Курятина є дуже цінним дієтичним м'ясом. Але через надмірний вміст гормонів та антибіотиків вона може стати бомбою уповільненої дії для організму. Водночас, вміст цих речовин у м'ясі можна звести до мінімуму. Як готується курятина без "хімії", розповіли дієтологи, передають Патріоти України.
Сьогодні курятина – найдоступніший вид м'ясної продукції. І саме вона є нині основою м'ясного раціону українців. Але, на жаль, запашна домашня курочка, що росла на екологічно чистих продуктах, далеко не всім по кишені. А курей на птахофабриках щедро "годують" гормонами та антибіотиками, щоб вони не хворіли та швидко росли.
Накопичившись у людському організмі, уся та "хімія", може спричинити чимало захворювань, утому числі й небезпечних для життя. Але є декілька способів, якщо й не зовсім позбутися цих речовин у курятині, то принаймні, дуже відчутно зменшити їхній вміст.
Дієтологи не радять готувати супи та бульйони на курячому м'ясі, купленому в магазині. Адже при варінні курятини всі шкідливі речовини з м'яса виварюються і потрапляють у рідину. Отже, корисним такий суп точно не буде. Та все ж, якщо ви вирішили приготувати бульйон з такого м'яса, то його слід варити у двох водах. Спочатку трохи проварити м'ясо і злити з каструлі всю воду. А після того залити його свіжою водою і варити вже із додаванням спецій. Так само слід вчинити і з курячою грудкою, яку ви варите для салату.
Добре вимити курку і ретельно вичистити її всередині
Звісно, курка з магазину виглядає чистенькою і привабливою. Та її обов'язково слід ретельно вимити як зовні, так і, особливо, зсередини, заодно видаливши з черевної порожнини всі залишки внутрішніх органів. Так вона відразу стане набагато безпечнішою, оскільки саме в череві концентрується багато токсичних речовин.
Спеціалісти кажуть, що це – найдієвіший спосіб позбутися хімії. Насамперед з курки треба видалити шкіру, бо в ній також нічого корисного немає. Після того замочіть курятину у соляному розчині з лимоном. Пропорції для розчину такі: на літр води – 3-4 столові ложки солі і декілька столових ложок лимонного соку. Сіль слід повністю розчинити у воді. Залийте цим розчином шматки курятини і поставте на кілька годин в холодильник. Після того цей розчин злийте і, якщо є час, повторіть процедуру. Якщо ні, то ретельно промийте курятину у воді і починайте готувати.
Кім того, можна залити курятину мінералкою і також поставити на кілька годин. Мінеральна вода також забере з м'яса токсини.
Ранньовесняні роботи на городі набирають обертів, і особливе місце серед них займає вирощування огірків. Щоб насолоджуватися рясним урожаєм у майбутньому сезоні, садівники повинні пам’ятати про регулярне підживлення цих овочів. Щоб огірки вражали своїм...
Ми звикли думати, що наше здоров’я залежить від харчування, наявності хвороб чи стресів. Та насправді наш організм щодня стикається з підступнішими ворогами — звичками, які здаються нешкідливими на перший погляд. Однак саме вони мають ефект накопичення...