Кукурбітацин - природне з'єднання, концентрація якого в огірках змінюється в залежності від умов зростання і розвитку культури. Високі температури руйнують його, тому гіркі огірки сміливо можна консервувати. У свіжих овочах оптимально знімати шкірку, щоб позбутися від гіркоти, передають Патріоти України.
Як ми вже говорили, винуватець гіркоти в огірках - речовина кукурбітацин, яка накопичується в листі, а потім поширюється по всьому овочу. Ця речовина токсична, тому кілька століть тому люди вважали огірки отрутою і не вживали в їжу. Зараз концентрація кукурбітацину в даній культурі безпечна для здоров'я і впливає тільки на смак.
Причин для підвищення концентрації кукурбітацину в огірках може бути кілька:
Досвідчені городники вважають, що найчастіше гіркі огірки виростають з насіння гірких огірків, тому при посадці краще вибирати сорти, стійкі до гіркоти. Другий момент - важливо дотримуватися термінів посіву огірків. Якщо ви проігнорували ці правила і висадили культуру в невдалий день або при пекучому сонці, то, швидше за все, в результаті отримаєте гіркий урожай.
Боротися з гіркотою огірків, поки вони ростуть на грядці, можна - для цього поливайте урожай теплою водою в сонячний день, щоб уникнути перепадів температури. Також необхідно регулярно обробляти рослини, захищаючи їх від шкідників, і вносити потрібні добрива.
Якщо ви купили овочі на ринку або в магазині, а вони виявилися гіркими, є можливість виправити ситуацію. Ображати шкірку і залиште тільки м'якоть - вона, як правило, не гірчить. Якщо правило порушено і огірок гіркий весь, то присипте м'якоть сіллю або замочуйте огірки 3 години в теплій воді.
Будь-яка термічна обробка також позбавляє огірки від гіркоти, тому такі овочі можна використовувати для консервації або приготування страв. Деякі господині використовують "невдалі" огірки для косметичних процедур, роблячи з них маски і ванночки, перебиваючи блендером до консистенції пюре.
Яйця – дуже смачний та цінний продукт, який має бути у раціоні кожного. Яйця найкраще їсти у вареному вигляді, але варити їх потрібно так, щоб жовток був рідким, це близько 3-4 хвилин варіння, передають Патріоти України. Редакція FoodOboz ділиться пора...
На полицях магазинів бувшого Радянського союзу можна було знайти багато різноманітних соусів. Проте кетчупу серед них не було, передають Патріоти України. Більше того, кетчуп був навіть під забороною, а його назви забрані з усіх кулінарних книг. Чому с...