Зварити пельмені може навіть школяр. Однак така думка помилкова, оскільки мало просто зварити напівфабрикат. Потрібно зробити так, щоб приготована страва викликала апетит, передають Патріоти України.
Зробити це можна за допомогою простих способів, про які навряд чи знають молоді та недосвідчені кулінари.
Бульйон
Насамперед варто пам’ятати про те, що запорука смачних пельменів — правильний бульйон.
Тому у воду потрібно додати лавровий лист, трохи горошин чорного запашного перцю, зелень. Деякі досвідчені господині використовують для бульйону також цибулю та моркву.
Також можна додати бульйонний кубик.
Сіль додається після того, як пельмені були додані у киплячу воду. Не варто наперед солити воду.
Вода
Важливо правильно дотримуватись пропорції води під час варіння. Рідини в каструлі повинно бути 2/3 об’єму посуду. Завдяки цьому бульйон кипітиме, а пельмені не будуть злипатися.
Варіння
Щоб пельмені закипіли швидше, каструлю можна накрити кришкою. Однак відразу після цього її треба зняти, а вогонь зробити меншим.
Через п’ять хвилин після того, як пельмені вспливли, каструлю можна знімати з вогню. Час їх готування залежить від їх розмірів, якщо вони величенькі, проваріть їх трішки довше.
Як подавати
Досвідчені кухарі знають, що не достатньо просто дістати напівфабрикат із бульйону, відкинувши на друшляк, щоб стекли надлишки води.
Дочекавшись, коли вода збіжить, перекиньте пельмені у тарілку. Подавайте їх з соусом чи сметаною.
Багато власників собак стикалися з тим, що їхні улюбленці стрибали та намагалися вхопити шматочок їжі зі столу. Деякі не могли встояти і частували свого чотирилапого друга, але інші хвилювалися, що певні продукти можуть зашкодити здоров’ю собак, переда...
Хочете наповнити свій дім гармонією та особливою енергією? У цьому вам допоможуть кімнатні рослини, підібрані відповідно до місяця вашого народження. Вони не лише прикрасять інтер’єр, а й, згідно з віруваннями, принесуть удачу, спокій і здоров’я, перед...