Як приготувати соковиті голубці - один інгредієнт, який додають досвідчені господині

Голубці є улюбленою стравою взимку у багатьох господинь, передають Патріоти України.

Однак кожна господиня прагне вдосконалити рецепт приготування і додати певну родзинку, яку б гідно оцінили не тільки домочадці, а й гості. Секрет голубців, як правило, у начинці.

Подробиці

Приготуйте смачні голубці з незвичайною начинкою.

Складові

  • листя винограду – 250 г або капусти – 500 г;
  • рис (краще довгоозерний) – 2 ст. л.;
  • цибулина – півголовки;
  • айва – одна великоплідна;
  • родзинки – жменя;
  • кріп різаний – 1 ст. л.;
  • масло топлене (вершкове) – 70 г;
  • вершки чи жирна сметана – 120-130 мл;
  • цедра (будь-яка) та цукати різані – по 1 ч. л.;
  • слабко концентрований розчин лимонної кислоти чи лимонний сік.

Айву очистіть від шкірки та насіння, наріжте маленькими кубиками, додайте трохи води (кип’яченої), цукрового піску, вершкового масла та припустіть до напівготовності під закритою кришкою. Далі покладіть перебрані, та промиті родзинки і прокип’ятіть 2-3 хвилини.

Шкірку айви відваріть з додаванням цедри лайма, лимона чи апельсина, а відвар процідіть через марлю.

Рисові зерна промийте, відваріть до напівготовності в добре підсоленій воді і обережно відкиньте на друшляк.

Цибулю ріпчасту, нарізану кубиками, спасеруйте, додайте нашаткований кріп, кілька крапель слабо концентрованого розчину лимонної кислоти або лимонного соку.

Підготуйте капустяне (виноградне) листя для голубців.

Припущену айву з родзинками, відварені рисові зерна, цибулю пасеровану – все з’єднайте, доведіть до смаку, викладіть гіркою на підготовлене капустяне (виноградне) листя і загорніть невеликими голубцями.

Дно каструлі або казанка вистеліть капустяним (виноградним) листям, на них укладіть голубці, залийте відваром айви і під закритою кришкою тушкуйте до готовності 35-40 хвилин на слабкому вогні.

Готові голубці при подачі полийте сметаною або вершками. Цедру із цукровим піском або дрібно нарізані цукати подайте окремо.

Якщо голубці готуєте з листя винограду, попередньо промийте їх і залийте окропом (пропарте, щоб були м’якими). Айву можна замінити свіжими яблуками.

Буде дуже смачно! Як приготувати соковиті курячі котлети

вівторок, 16 липень 2024, 6:12

Курячі котлети - прості та одночасно дуже смачні. Рецепт на всі часи для дорослих та дітей, передають Патріоти України. Вам потрібні такі продукти:. У мисці потрібно змішати масло, часник, тертий сир, подрібнену зелень. Щоб було легше, масло треба брат...

Пізнавання себе та оточуючих: Як трактує психологія людей за манерою швидко та повільно їсти, а також не доїдати порцію

вівторок, 16 липень 2024, 5:40

Психологи вже давно визнали, що манери прийому їжі є природним та часто несвідомим продовженням найяскравіших якостей і рис характеру, констатують Патріоти України. . Як правило, «повільні їдці» - це люди, які вважають за краще жити сьогоденням і насо...