Урожай картоплі залежить від багатьох факторів. У період цвітіння кущі потребують багато вологи, тож засушлива погода може негативно вплинути на кількість пророслої картоплі, передають Патріоти України.
Якщо правильно обрати сорт та період посадки, вже у липні можна отримати смачні молоді бульби. Серед найкращих сортів виділяють беларозу, пікассо, ред скарлет, рів’єру, констант та гранаду.
Сприятлива погода для посадки має триматися мінімум тиждень. Ґрунт повинен прогрітися мінімум до +7° С. Вдень стовпчики термометрів мають показувати +10+12° С, вночі – не менше +5° С. Синоптики кажуть, що у 2023 році така погода встановиться приблизно після 15 квітня, тож раніше саджати картоплю точно не варто.
Експерти говорять, що картопля дуже вимоглива до рівня вологості ґрунту. Суха та спекотна погода на початку літа може суттєво зіпсувати урожай, якщо вчасно не вжити відповідних заходів. Від стадії появи бутонів і протягом всього періоду росту бадилля картопля потребує підвищеного поливу. Краще поливати кущі ввечері. Під кожен кущ виливають не менше трьох літрів води.
Піщаний та супіщаний типи ґрунтів вимагають ряснішого поливу, ґрунт із суглинок або торфу – меншого. Якщо сильної засухи немає і ґрунт достатньо зволожений природніми дощами, додатково поливати картоплю не треба. Достатньо простого розпушення, щоб покращити надходження повітря.
Підживлювати картоплю рекомендують, щойно почнуть формуватися бутони. Можна змішати 3 столові ложки деревної золи та 1 чайну ложку сульфату калію.
До речі, у народі побутує думка, що можна підживлювати картоплю настоянками із дріжджів. Однак експерти кажуть, що фактично вони не несуть жодної користі, але можуть зменшити запас поживних речовин у землі – натрію або кальцію. А якщо ви вирішити використати гній, то зверніть увагу, що у якості добрива підійде лише той, який полежав певний час – рік чи два.
Гречані чай і шоколад з’явилися на українському ринку не так давно і відразу набули шаленої популярністі: їх люблять спортсмени, адепти ЗОЖу та дієтологи. Експерти видання Baazar розбирались, чому всі в такому захваті від продуктів з гречки, як їх виро...
Попри сформовану думку, сама по собі сіль, а точніше хлорид натрію, не становить небезпеки для організму, а, навпаки, грає важливу роль у його роботі. Без солі неможливий нормальний баланс рідини в організмі, до того ж вона регулює кров’яний тиск та ба...