Ідеально для святкового столу: Картопляна гармошка з шинкою і сиром, яка підкорить своїм смаком всіх

Простий і доступний коренеплід вбирає запахи інших інгредієнтів як губка й одночасно з цим залишається самобутнім, передають Патріоти України.

У холодну пору року, коли вибір овочів дуже обмежений, печена картопля з шинкою і сиром стане кращим кулінарним рішенням. Із чим її тільки не готують: просто з сиром, з маслом і зеленню, грибами, помідорами та всім, що можна тонко нарізати та покласти в надрізи. Фаворитом серед всіх сполучень залишається тандем сиру і шинки, який в картоплі виглядає набагато ефектніше, ніж у сендвічі.

Інгредієнти

  • Шинка — 300 г
  • Картопля — 4 шт.
  • Твердий сир — 150 г
  • Вершкове масло — 120 г
  • Гірчиця — 1 ст. л.
  • Цибулевий порошок — 0,5 ч. л.
  • Чорний перець (мелений) за смаком
  • Сіль за смаком
  • Зелена цибуля за смаком

Як приготувати картоплю з шинкою і сиром

  1. Поставте жаровню грітися на 200 градусів. Картопляні бульби (бажано не крохмалистого сорту) помийте, але не чистить. У кожній бульбі зробіть глибокі надрізи на відстані приблизно в один сантиметр один від одного, але не дорізайте до кінця.
  2. Посоліть і поперчіть картоплю і випікайте в жаровні 15 хвилин. За цей час наріжте тонкими скибочками шинку і сир. Гарячі бульби нашпигуйте начинкою. Зверху можна присипати залишками сиру.
  3. Розтопіть масло, змішайте його з гірчицею і цибульним порошком (використовуйте будь-які відповідні спеції). Бульби викладіть на деко і полийте пряним маслом. Потім випікайте в жаровні до повної готовності картоплі (близько 15-20 хвилин). Присипте страву зеленню і подавайте на стіл!

Присипте картоплю з шинкою пармезаном, щоб надати страві неповторний аромат. Невеликий лайфхак для тих, хто хоче швидко зробити надрізи без ризику пошкодити картоплю: використовуйте ложки або палички для суші, поклавши їх із обох боків від бульби, а тільки потім ріжте картоплю. Така конструкція не дозволить ножу пройти до кінця, навіть якщо у вас підніметься рука.

Смачного!

Народні прикмети на 21 квітня. Чому українці спрадавна на Проклов день неодмінно прибрали у своїй домівці

понеділок, 21 квітень 2025, 7:05

21 квітня за новим стилем (4 травня за старим) вшановують пам'ять священномученика Януарія, мучеників Прокла, Феодора і Фавста, а також патріарха Максиміана Константинопольського. За старим юліанським календарем сьогодні вшановують апостола від сімдеся...

Варто знати! Скільки можна зберігати великодні крашанки, щоб не отруїтися

понеділок, 21 квітень 2025, 6:44

Крашанки або писанки є одним з головних атрибутів Великодня. Зазвичай, це зварені яйця, які розмальовані різними візерунками. Такі яйця за кімнатної температури рекомендують зберігати недовго., передають Патріоти України з посиланням на ТСН. У холодиль...