Регулярне споживання пива може викликати розвиток пивного алкоголізму, передають Патріоти України
Пиво містить безліч шкідливих речовин, які викликають сп'яніння. Це сивушні масла, альдегіди, ефіри та метанол, які не лише посилюють ефекти сп'яніння, але й негативно впливають на внутрішні органи людини та організм загалом.
Якщо пиво споживати щодня, це може викликати проблеми з вагою. Вуглекислий газ і дріжджі розширюють шлунок, а спирт подразнює рецептори травного тракту і блокує центри насичення. Тому після пива, як власне і після інших алкогольних напоїв, зазвичай хочеться багато їсти.
На думку лікаря Сергія Худолея, наслідками щоденного споживання пива можуть бути:
Щоденне вживання пива може викликати ожиріння у чоловіків та появу "пивного" животика. Під дією алкоголю та фітогормонів надлишок калорій може відкладатися саме в ділянці живота.
Чоловік починає перетворюватись на жінку - збільшуються груди, відкладаються жирові тканини за жіночим типом. Сперматозоїди стають неактивними, їхня кількість зменшується, знижується лібідо, починаються проблеми з ерекцією.
Споживання пива також може негативно вплинути на організм жінок, насмперед на гормональний фон. У жінок можна спостерігати огрубіння голосу, поява щетини та вусів, порушення лібідо, репродуктивних функцій. Виникають порушення менструального циклу, знижуються шанси на запліднення та здорове виношування дитини.
У пиві міститься досить багато вітамінів та мікроелементів. Це вітаміни В1 та В2, амінокислоти, калій, натрій, магній, фосфор, антиоксиданти, органічні кислоти, флавоноїд ксантохумол, який пригнічує дію канцерогенів. Завдяки вмісту цукру пиво може швидко поповнити запаси енергії.
Крім того, пиво може понижувати больовий синдром та завдяки дріжджам перешкоджає розмноженню деяких хвороботворних мікроорганізмів.
У разі вживання пива в спекотний літній день збільшується тепловіддача шляхом потовиділення. Відомо, що пиво має сечогінний ефект, водночас людина не помічає, як замість того, щоб вгамувати спрагу, вона втрачає рідину. Разом зі зневодненням організму починається алкогольна інтоксикація.
Якщо ви хоча б раз готували бульйон з м'ясом, ви помічали, що на поверхні води з'являється пінка. Одні її знімають, інші залишають як є. Тож давайте розбиратися, чи потрібно прибирати пінку з м'яса під час варіння, передають Патріоти України з посиланн...
Не кожна господиня назве смажену свинячу печінку своєю фірмовою стравою, оскільки цей продукт далеко не завжди виходить смачним. За відсутності досвіду приготування, печінка не тільки може гірчити, а й виходить надмірно жорсткою, що псує все враження п...