Традиційно, заморожування овочів – найкращий спосіб зберегти смак улюблених літніх продуктів та насолодитись ними на новорічні свята та решту періоду до нового врожаю, коли ціни на парникову городину "кусаються"
Овочі на зиму заготовляє кожен по-своєму, але у порадах гуру кулінарії завжди можна знайти корисні лайфхаки. Depo.ua, взявши за основу рекомендації відомого шеф-кухаря Євгена Клопотенка, розповідає, як правильно заморожувати овочі на зиму, щоб вони не зіпсувалися та не втратили соковитість й смак, зазначають Патріоти України.
На сьогодні існує декілька способів заморожування овочів.
Який би спосіб заморожування овочів ви не обрали, є правила, що дозволяють зберегти смак та склад овочів максимально наближеними до свіжих.
Зберігати овочі у морозильній камері на зиму можна декількома способами, залежно від того, як багато є для них місця.
Відомий шеф-кухар під час заготівлі овочів на зиму радить не відступати від правил та обов'язково бланшувати овочі. Ті, хто вважає це за непотрібне, можуть провести експеримент: заморозити овочі без попереднього тримання в окропі – смак продуктів допоможе зрозуміти, чому така підготовка важлива.
Наріжте овочі кружальцями або смужками. Обдайте їх окропом, перекладіть у крижану воду, просушіть, помістіть у контейнер чи обережно складіть у пакети й відправте у морозильну камеру.
Очистіть їх від стручків, потримайте дві хвилини в окропі. Перекладіть у сито й промийте холодною водою. Коли горошок й квасоля просохнуть, перекладіть їх в морозилку.
Щоб ідеально заморозити цвітну капусту, спочатку розберіть її на суцвіття, а потім бланшуйте їх. Після цього занурте в холодну воду, обсушіть і відправте в морозильну камеру.
Щоб правильно заморозити цей овоч, необхідно обов’язково позбутися шкірки, оскільки вона може потім стати твердою. Для цього зробіть перехресні надрізи зверху кожного плоду і помістіть томати в місткість з окропом на 1-2 хвилини. Далі відокремте шкірку від плодів, обдайте бланшовані томати холодною водою і заморозьте.
Видаліть плодоніжки та насіння. Можете порізати перець на шматочки одразу, або залишити цілим. Помістіть на три хвилини в окріп, обдайте холодною водою, висушіть й розкладіть у пакети чи контейнери.
Попри велику кількість хімічних препаратів проти слимаків, дедалі більше садівників надають перевагу екологічно безпечним і природним рішенням. Одним із найефективніших і доступних методів є встановлення саморобних пасток, які можна легко виготовити з ...
23 травня за новим стилем (5 червня за старим) вшановують пам'ять єпископа Михайла Синодського. За юліанським календарем сьогодні згадували Симона Кананіта, сина Йосипа Обручника. . У свято 23 травня наші предки займалися посівом огірків, льону, куку...