Коли в тісто потрібно додавати розпушувач, а коли соду? Цих правил не знає половина господинь

Пишність випічці надає розпушувач і сода. Але чи замислювались ви над тим, чому за одним рецептом потрібно додавати соду, а іншим - розпушувач. Хибним є переконання, що ці компоненти можуть взаємно замінювати один одного. Це не завжди так, передають Патріоти України.

Подробиці

Коли додавати соду

Вона допомагає тільки в тому випадку, якщо серед компонентів є кислі продукти, наприклад, кефір, сметана або молоко, що скисло.

Підійде ягідний чи лимонний сік.

Деякі господині застосовують соду у суміші з оцтом. Але про цей метод можна забути, оскільки далеко не завжди він працює. Також це може негативно вплинути на смак булочок або пиріжків.

Коли додавати розпушувач

Цей компонент підійде, якщо у складі немає кислих добавок. Розпушувач треба спочатку змішати з сухими інгредієнтами, наприклад, з борошном, а вже потім додавати до решти тіста. У цей час і почнеться реакція щодо виділення бульбашок повітря. Після замішування таку заготовку можна відправляти до духовки.

Це може здивувати! Кінологиня спростувала відомий міф про собак, які виляють хвостом

неділя, 9 лютий 2025, 8:56

Існує загальновідомий міф про те, що якщо собака виляє хвостом – це прояв радості та щастя. Однак кінологиня школи для собак Хаула в Північно-Східній Англії каже, що це далеко не завжди так, передають Патріоти України. Експертка поділилася ознаками, як...

А ви це знали? Що сильніше ібупрофен чи парацетамол та в чому різниця

неділя, 9 лютий 2025, 8:05

Парацетамол та ібупрофен — це два найпопулярніші жарознижувальні та знеболювальні препарати. Однак вони мають свої відмінності. Читайте в матеріалі ТСН.ua, від якого болю вони допомагають і як їх правильно приймати. Про основні відмінності парацетамолу...