Коли в тісто потрібно додавати розпушувач, а коли соду? Цих правил не знає половина господинь

Пишність випічці надає розпушувач і сода. Але чи замислювались ви над тим, чому за одним рецептом потрібно додавати соду, а іншим - розпушувач. Хибним є переконання, що ці компоненти можуть взаємно замінювати один одного. Це не завжди так, передають Патріоти України.

Подробиці

Коли додавати соду

Вона допомагає тільки в тому випадку, якщо серед компонентів є кислі продукти, наприклад, кефір, сметана або молоко, що скисло.

Підійде ягідний чи лимонний сік.

Деякі господині застосовують соду у суміші з оцтом. Але про цей метод можна забути, оскільки далеко не завжди він працює. Також це може негативно вплинути на смак булочок або пиріжків.

Коли додавати розпушувач

Цей компонент підійде, якщо у складі немає кислих добавок. Розпушувач треба спочатку змішати з сухими інгредієнтами, наприклад, з борошном, а вже потім додавати до решти тіста. У цей час і почнеться реакція щодо виділення бульбашок повітря. Після замішування таку заготовку можна відправляти до духовки.

Водіям на замітку! Чи можна їздити на зимовій гумі цілий рік та чи буде за це покарання

п’ятниця, 9 травень 2025, 9:40

Попри те, що ″перевзування″ автомобіля зі зміною сезону — необхідна процедура, їзда на зимових шинах протягом усього року — поширена практика серед водіїв. Однак експерти та фахівці з безпеки дорожнього руху не рекомендують цього робити, передають Патр...

Водіям на замітку! Чи можливо відновити втрачений техпаспорт на авто за кордоном та як це зробити

п’ятниця, 9 травень 2025, 8:30

Втрата свідоцтва про реєстрацію транспортного засобу (техпаспорта) за кордоном може стати серйозною проблемою для автовласника. Однак навіть у такій ситуації існують шляхи вирішення, які дозволяють відновити документ та продовжити користування автомобі...