
Пишність випічці надає розпушувач і сода. Але чи замислювались ви над тим, чому за одним рецептом потрібно додавати соду, а іншим - розпушувач. Хибним є переконання, що ці компоненти можуть взаємно замінювати один одного. Це не завжди так, передають Патріоти України.
Коли додавати соду
Вона допомагає тільки в тому випадку, якщо серед компонентів є кислі продукти, наприклад, кефір, сметана або молоко, що скисло.
Підійде ягідний чи лимонний сік.
Деякі господині застосовують соду у суміші з оцтом. Але про цей метод можна забути, оскільки далеко не завжди він працює. Також це може негативно вплинути на смак булочок або пиріжків.
Коли додавати розпушувач
Цей компонент підійде, якщо у складі немає кислих добавок. Розпушувач треба спочатку змішати з сухими інгредієнтами, наприклад, з борошном, а вже потім додавати до решти тіста. У цей час і почнеться реакція щодо виділення бульбашок повітря. Після замішування таку заготовку можна відправляти до духовки.
На щастя, зробити дім теплішим і енергоефективнішим можна швидко та недорого. Видання Martha Stewart зібрало та розповіло про найкращі поради експертів, які допоможуть вам утеплити вікна та залишитися в комфорті цієї холодної зими, передають Патріоти У...
Виявляється, глінтвейн - не лише смачний зимовий напій, а й справжній помічник для організму. Науковці заявляють: улюблений напій містить безліч вітамінів та корисних речовин, необхідних для підтримки імунітету в найхолодніші місяці, передають Патріоти...