Пишність випічці надає розпушувач і сода. Але чи замислювались ви над тим, чому за одним рецептом потрібно додавати соду, а іншим - розпушувач. Хибним є переконання, що ці компоненти можуть взаємно замінювати один одного. Це не завжди так, передають Патріоти України.
Коли додавати соду
Вона допомагає тільки в тому випадку, якщо серед компонентів є кислі продукти, наприклад, кефір, сметана або молоко, що скисло.
Підійде ягідний чи лимонний сік.
Деякі господині застосовують соду у суміші з оцтом. Але про цей метод можна забути, оскільки далеко не завжди він працює. Також це може негативно вплинути на смак булочок або пиріжків.
Коли додавати розпушувач
Цей компонент підійде, якщо у складі немає кислих добавок. Розпушувач треба спочатку змішати з сухими інгредієнтами, наприклад, з борошном, а вже потім додавати до решти тіста. У цей час і почнеться реакція щодо виділення бульбашок повітря. Після замішування таку заготовку можна відправляти до духовки.
Багато водіїв вважають за краще їздити тільки в теплий час, а взимку тримати автомобіль на стоянці або в гаражі. Протягом цього періоду законсервована машина не обслуговується, її стан не контролюється. Тому ті, хто збирається сісти навесні за кермо, м...
Дуже хочеться зазирнути трохи в майбутнє, коли будуєш великі плани. Особливо це стосується сім'ї і появи на світ дітей, якщо відносини стають серйозними, або ви вирішили, що маєте для цього достатньо здоров'я, сил і життєвого досвіду, передають Патріот...