Котлети зіпсують два інгредієнти: Ось що не можна додавати у фарш

Котлети давно стали однією з найпопулярніших страв на столі українців. Їх готують із додаванням різних інгредієнтів, проте від двох цілком можна відмовитись, передають Патріоти України.

Як приготувати котлети за ідеальним рецептом, кожна господарка вирішує самостійно. Багато хто додає продукти на свій смак, але у традиційному варіанті завжди присутні два - яйця і молоко. Досвідчені кулінари вважають, що це поширена помилка.

Справа в тому, що додавати зазначені інгредієнти – пережиток минулої радянської епохи. Тоді кухарі з метою економії використовували те, що було під рукою.

Яйця

Оптимально, якщо у фарші є перемелене м'ясо та трохи білого хліба. Котлета з ними триматиме форму, тому від булочки точно не потрібно відмовлятися. А ось яйця нічого не скріплюють, навпаки – роблять вироби твердішими, сухішими та буквально "гумовими".

Молоко

Хліб, який розмочують у м'якуші білого хліба – класика жанру. Але поєднання м'ясного та молочного білків невдале. Зайва рідина у фарші не робить його ніжним та соковитим, і псує смак.

Який інгредієнт варто додати до котлет

Щоб котлети не були надто сухими, потрібно додати до фаршу трохи вершкового масла. Особливо якщо йдеться про курячі котлети, які містять мало жиру і вважаються дієтичними.

Іноді кубик масла додають у середину курячої котлетки. Спробуйте інший спосіб: натріть заморожений шматочок на тертці, а потім вмішайте у фарш. Олія розподілиться в м'ясі рівномірніше й можна буде без проблем посмажити ароматні та соковиті котлети

А ви це знали? Чи справді банани допомагають схуднути

субота, 27 липень 2024, 13:15

Незалежно від того, чи це теплий шматочок бананового хліба, корисний смузі чи просто перекус перед тренуванням, банани можуть стати смачним і поживним доповненням до вашого раціону. Вони багаті на важливі речовини, такі як харчові волокна, вітаміни B6 ...

Лише спробуйте! Такі котлети ви ще не готували - з риби, рису та моркви

субота, 27 липень 2024, 12:12

Звичайні рибні котлети всі добре знають. І те що їх можна подати з рисом на гарнір теж. А от рецепт приготування, де все це разом поєднано, знають не всі. Пропонуємо спробувати приготувати рибні котлети з рисом та морквою, бо котлети виходять ніжні та ...