Котлети давно стали однією з найпопулярніших страв на столі українців. Їх готують із додаванням різних інгредієнтів, проте від двох цілком можна відмовитись, передають Патріоти України.
Як приготувати котлети за ідеальним рецептом, кожна господарка вирішує самостійно. Багато хто додає продукти на свій смак, але у традиційному варіанті завжди присутні два - яйця і молоко. Досвідчені кулінари вважають, що це поширена помилка.
Справа в тому, що додавати зазначені інгредієнти – пережиток минулої радянської епохи. Тоді кухарі з метою економії використовували те, що було під рукою.
Оптимально, якщо у фарші є перемелене м'ясо та трохи білого хліба. Котлета з ними триматиме форму, тому від булочки точно не потрібно відмовлятися. А ось яйця нічого не скріплюють, навпаки – роблять вироби твердішими, сухішими та буквально "гумовими".
Хліб, який розмочують у м'якуші білого хліба – класика жанру. Але поєднання м'ясного та молочного білків невдале. Зайва рідина у фарші не робить його ніжним та соковитим, і псує смак.
Щоб котлети не були надто сухими, потрібно додати до фаршу трохи вершкового масла. Особливо якщо йдеться про курячі котлети, які містять мало жиру і вважаються дієтичними.
Іноді кубик масла додають у середину курячої котлетки. Спробуйте інший спосіб: натріть заморожений шматочок на тертці, а потім вмішайте у фарш. Олія розподілиться в м'ясі рівномірніше й можна буде без проблем посмажити ароматні та соковиті котлети
Вчені з Медичного коледжу штату Пенсильванія показали: для когнітивної молодості мозку зовсім не потрібні складні вправи чи високотехнологічні методи - достатньо звичайного руху, передають Патріоти України. 204 дорослі віком 40–65 років протягом 9 днів...
Варений гарячий рис - найкраща страва для обіду, вечері. Але дуже часто при приготуванні рис стає як каша, злипається і втрачає приємний смак, передають Патріоти України. Кулінар розповів в Instagram, як правильно варити рис, щоб він був розсипчастим і...