Котлети давно стали однією з найпопулярніших страв на столі українців. Їх готують із додаванням різних інгредієнтів, проте від двох цілком можна відмовитись, передають Патріоти України.
Як приготувати котлети за ідеальним рецептом, кожна господарка вирішує самостійно. Багато хто додає продукти на свій смак, але у традиційному варіанті завжди присутні два - яйця і молоко. Досвідчені кулінари вважають, що це поширена помилка.
Справа в тому, що додавати зазначені інгредієнти – пережиток минулої радянської епохи. Тоді кухарі з метою економії використовували те, що було під рукою.
Оптимально, якщо у фарші є перемелене м'ясо та трохи білого хліба. Котлета з ними триматиме форму, тому від булочки точно не потрібно відмовлятися. А ось яйця нічого не скріплюють, навпаки – роблять вироби твердішими, сухішими та буквально "гумовими".
Хліб, який розмочують у м'якуші білого хліба – класика жанру. Але поєднання м'ясного та молочного білків невдале. Зайва рідина у фарші не робить його ніжним та соковитим, і псує смак.
Щоб котлети не були надто сухими, потрібно додати до фаршу трохи вершкового масла. Особливо якщо йдеться про курячі котлети, які містять мало жиру і вважаються дієтичними.
Іноді кубик масла додають у середину курячої котлетки. Спробуйте інший спосіб: натріть заморожений шматочок на тертці, а потім вмішайте у фарш. Олія розподілиться в м'ясі рівномірніше й можна буде без проблем посмажити ароматні та соковиті котлети
Досвідчені городники рекомендують починати літній сезон підживлення малини не зі складних органічних добрив, а з мінеральних, які містять у своєму складі азот, передають Патріоти України з посиланням на ТСН. Вони швидко засвоюються, тому кущі гарно ро...
Українські дачники і фермери продовжують ділитися з колегами власними ноу-хау, як допомагають їм полегшити «битву за урожай». І разом з фермером-фахівцем з Харківщини, який порадив вирощувати кабачки у шинах, про свій досвід розповіла блогерка, яка вед...