Краще не буде: Чому не варто засипати порошок прямо в барабан пральної машини

Кожна пральна машина оснащена лотком, куди потрібно насипати чи наливати миючі засоби і не тільки. Однак деякі господарки насипають пральний порошок прямо в барабан пристрою, вважаючи, що так речі відперуться краще, передають Патріоти України.

Крім того, прихильники лайфхака стверджують, що це дозволяє заощаджувати порошок та зберігати чистоту лотків.

Але чи є такий спосіб безпечним?

В цьому розібралися експерти з машинного прання і зробили висновок — насипати порошок прямо в барабан пральної машини не варто, незважаючи на всі переваги такого підходу.

Небезпечних наслідків може бути кілька. По-перше, є ризик неповного розчинення сипучого засобу, а це призведе до того, що порошок погано випере речі. Більше того, у нерозчиненому вигляді він може зробити вироби ще більш брудними.

По-друге, витрата порошку, всупереч поширеній думці, зовсім не знижується при додаванні прямо в барабан. Навпаки, засіб витрачається набагато швидше та нераціонально. Справа в тому, що вода зливається кілька разів. І весь порошок піде з водою вже під час першої процедури.

А от якщо засіб насипано у лоток, він потраплятиме в барабан порційно. Відправляти миючий засіб у цю частину пральної машини можна лише в тому випадку, якщо ця дія передбачена інструкцією. Наприклад, капсули для прання потрібно класти саме у барабан.

Не робіть так! Помилка господинь, через яку з’являється білий наліт на кімнатних рослинах

неділя, 8 вересень 2024, 7:12

Якщо на листі та бутонах улюблених фіалок та орхідей з’явився білий наліт, то це свідчить про те, що рослини захворіли, передають Патріоти України. Зазвичай це ознака борошнистої роси, яка частіше з’являється через перепади температури та підвищену вол...

Народні прикмети на 8 вересня. Різдво Пресвятої Богородиці. Що потрібно зробити жінкам на Другу Пречисту

неділя, 8 вересень 2024, 7:05

8 вересня за новим церковним календарем (21 вересня за старим) Церква вшановує одне з 12 найважливіших свят після Великодня: Різдво Пресвятої Богородиці. Також сьогодні день пам'яті ікони Софії - Премудрості Божої (Київської) та Почаївської ікони Божої...