Лайфхак для справжніх господинь. Як приготувати різнокольорові макаруни вдома: Простий рецепт без хімії

Кожній господині іноді хочеться поекспериментувати з випічкою та десертами. І якщо ви вже спробували зробити улюблені солодощі з вашого дитинства, рекомендуємо звернути увагу на яскраві макаруни, передають Патріоти України.

Досі сперечаються не тільки про правильний переклад назви цього десерту (макарони або макаруни), але і про країну походження. Італійська назва "maccarone/maccherone" походить від слова "ammaccare" - "розбити, розчавити", і є відсиланням до способу виготовлення основного інгредієнта - мигдального борошна. За однією із версій, вони мають італійське походження і, швидше за все, були створені в Венеції в епоху Відродження.

Згідно з другою, макаруни з'явилися у Франції. За однією з легенд, макаруни придумали сестри-кармелітки в одному з монастирів округу Нансі, щоб перехитрити суворі монастирські дієтичні правила.

Існує кілька способів приготування макарунів, але особливу увагу потрібно приділити якісним інгредієнтам. До речі, вони відміряються з точністю до грама, тому вам знадобляться кухонні ваги. Також вам буде необхідний кулінарний термометр і кондитерський мішок зі спеціальною насадкою.

Окрему увагу потрібно приділити і забарвленням макарунів. Можна використовувати натуральні барвники (ваніль, какао і т.д.) або штучні. Наприклад, для отримання насичених рожевих відтінків, можна взяти сублімовані ягідні порошки.

Інгредієнти: цукрова пудра (300 г), мигдальне борошно (300 г), білок (220 г), цукор (300 г), вода (75 г), харчовий барвник.

Приготування:

Беремо зручну миску і просіваємо цукрову пудру з мигдальним борошном. Стежимо, щоб вийшло рівно 600 г.

Збиваємо білки на середній швидкості міксера до отримання повітряних бульбашок на поверхні. Додаємо 110 г білків до просіяного борошна і цукрової пудри.

Щоб надати макарунами кольору, додаємо в тісто харчовий барвник - гелевий або порошковий.

Беремо 250 г цукру і воду, щоб зварити сироп.

Другу частину білків (110 г) збиваємо з цукром (50 г) до м'яких піків. У цю масу тонкою цівкою виливаємо гарячий сироп, продовжуючи збивати міксером. Маса повинна збільшитися в обсязі, а також стати блискучою і гладкою.

З'єднуємо дві маси, інтенсивно вимішуючи тісто. Потім перекладаємо його в кондитерський мішок зі спеціальною насадкою.

Застеляємо деко папером для випічки, малюємо на папері кола діаметром 2,5 см, залишаючи між ними відстань 2-4 см.

Відкидаємо тісто, відсікаючи хвостики різким рухом в сторону.

Після того, як все тісто викладено на деко, беремо його за два края і кілька разів стукаємо об стіл.

Розігріваємо духовку до 150°C.

Залишаємо на 15-30 хвилин для завітрювання, а потім випікаємо близько 14 хвилин (але орієнтуватися треба на потужності вашої духовки). Дверцята під час випічки краще не відкривати.

Радимо деко з печивом встановлювати на інше деко, порожнє - це допоможе макарунам не перегрітися.

Сортуємо печиво в пари, на одне з них висаджуємо начинку. Готові печива з'єднуємо.

Начинки для макарунів

  • Лимонний курд

Інгредієнти: яєчна суміш (115 г), цукор (120 г), лимонний сік (80 мл), цедра лимона (1 шт.), вершкове масло (125 г).

Приготування:

Беремо свіжовичавлений сік, додаємо в нього цукор, цедру, яйця.

Ставимо суміш на водяну баню і варимо до загустіння.

Чекаємо, поки вона охолоне, потім додаємо вершкове масло кімнатної температури, збиваємо міксером або вінчиком.

Накриваємо харчовою плівкою і залишаємо в холодильнику на 12 годин.

  • Малиновий крем

Інгредієнти: перетерте малинове пюре (300 г), цукор (100 г), крохмаль (1 ст. л. з гіркою), желатин (1 ч. л.).

Приготування:

Желатин заливаємо невеликою кількістю води і чекаємо, поки він почне набухати.

Малинове пюре змішуємо з крохмалем і цукром, доводимо до кипіння, але не кип'ятимо. Варимо до загустіння.

Змішуємо з желатином, накриваємо харчовою плівкою і залишаємо в холоді на 12 годин.

  • Класичний шоколадний ганаш

Інгредієнти: 100 г чорний шоколад (100 г), вершки (100 мл).

Приготування:

Підігріваємо вершки.

Шоколад ламаємо на шматочки і заливаємо вершками. Підігріваємо, вимішуючи до однорідної гладкої маси.

Накриваємо харчовою плівкою і залишаємо в холодильнику на 10 годин.

Дуже старять! Яких кольорів помади варто уникати жінкам після 40

субота, 18 січень 2025, 19:05

Ідеальний відтінок губної помади визначається гармонійним поєднанням кольтору та світла, але якщо певний колір підвищує вашу впевненість, не зволікайте, використовуйте його, передають Патріоти України. Першим кроком до пошуку ідеального відтінку є врах...

Фахівці визначили, які бренди авто найменш безпечні при ДТП

субота, 18 січень 2025, 17:56

Коли мова йде про купівлю автомобіля, питання безпеки завжди посідає центральне місце. Системи попередження про виїзд зі смуги руху, подушки безпеки та інші функції часто впливають на вибір покупців, Патріоти України. Однак, як свідчить практика, найкр...