Лайфхак для справжніх господинь. Як приготувати різнокольорові макаруни вдома: Простий рецепт без хімії

Кожній господині іноді хочеться поекспериментувати з випічкою та десертами. І якщо ви вже спробували зробити улюблені солодощі з вашого дитинства, рекомендуємо звернути увагу на яскраві макаруни, передають Патріоти України.

Досі сперечаються не тільки про правильний переклад назви цього десерту (макарони або макаруни), але і про країну походження. Італійська назва "maccarone/maccherone" походить від слова "ammaccare" - "розбити, розчавити", і є відсиланням до способу виготовлення основного інгредієнта - мигдального борошна. За однією із версій, вони мають італійське походження і, швидше за все, були створені в Венеції в епоху Відродження.

Згідно з другою, макаруни з'явилися у Франції. За однією з легенд, макаруни придумали сестри-кармелітки в одному з монастирів округу Нансі, щоб перехитрити суворі монастирські дієтичні правила.

Існує кілька способів приготування макарунів, але особливу увагу потрібно приділити якісним інгредієнтам. До речі, вони відміряються з точністю до грама, тому вам знадобляться кухонні ваги. Також вам буде необхідний кулінарний термометр і кондитерський мішок зі спеціальною насадкою.

Окрему увагу потрібно приділити і забарвленням макарунів. Можна використовувати натуральні барвники (ваніль, какао і т.д.) або штучні. Наприклад, для отримання насичених рожевих відтінків, можна взяти сублімовані ягідні порошки.

Інгредієнти: цукрова пудра (300 г), мигдальне борошно (300 г), білок (220 г), цукор (300 г), вода (75 г), харчовий барвник.

Приготування:

Беремо зручну миску і просіваємо цукрову пудру з мигдальним борошном. Стежимо, щоб вийшло рівно 600 г.

Збиваємо білки на середній швидкості міксера до отримання повітряних бульбашок на поверхні. Додаємо 110 г білків до просіяного борошна і цукрової пудри.

Щоб надати макарунами кольору, додаємо в тісто харчовий барвник - гелевий або порошковий.

Беремо 250 г цукру і воду, щоб зварити сироп.

Другу частину білків (110 г) збиваємо з цукром (50 г) до м'яких піків. У цю масу тонкою цівкою виливаємо гарячий сироп, продовжуючи збивати міксером. Маса повинна збільшитися в обсязі, а також стати блискучою і гладкою.

З'єднуємо дві маси, інтенсивно вимішуючи тісто. Потім перекладаємо його в кондитерський мішок зі спеціальною насадкою.

Застеляємо деко папером для випічки, малюємо на папері кола діаметром 2,5 см, залишаючи між ними відстань 2-4 см.

Відкидаємо тісто, відсікаючи хвостики різким рухом в сторону.

Після того, як все тісто викладено на деко, беремо його за два края і кілька разів стукаємо об стіл.

Розігріваємо духовку до 150°C.

Залишаємо на 15-30 хвилин для завітрювання, а потім випікаємо близько 14 хвилин (але орієнтуватися треба на потужності вашої духовки). Дверцята під час випічки краще не відкривати.

Радимо деко з печивом встановлювати на інше деко, порожнє - це допоможе макарунам не перегрітися.

Сортуємо печиво в пари, на одне з них висаджуємо начинку. Готові печива з'єднуємо.

Начинки для макарунів

  • Лимонний курд

Інгредієнти: яєчна суміш (115 г), цукор (120 г), лимонний сік (80 мл), цедра лимона (1 шт.), вершкове масло (125 г).

Приготування:

Беремо свіжовичавлений сік, додаємо в нього цукор, цедру, яйця.

Ставимо суміш на водяну баню і варимо до загустіння.

Чекаємо, поки вона охолоне, потім додаємо вершкове масло кімнатної температури, збиваємо міксером або вінчиком.

Накриваємо харчовою плівкою і залишаємо в холодильнику на 12 годин.

  • Малиновий крем

Інгредієнти: перетерте малинове пюре (300 г), цукор (100 г), крохмаль (1 ст. л. з гіркою), желатин (1 ч. л.).

Приготування:

Желатин заливаємо невеликою кількістю води і чекаємо, поки він почне набухати.

Малинове пюре змішуємо з крохмалем і цукром, доводимо до кипіння, але не кип'ятимо. Варимо до загустіння.

Змішуємо з желатином, накриваємо харчовою плівкою і залишаємо в холоді на 12 годин.

  • Класичний шоколадний ганаш

Інгредієнти: 100 г чорний шоколад (100 г), вершки (100 мл).

Приготування:

Підігріваємо вершки.

Шоколад ламаємо на шматочки і заливаємо вершками. Підігріваємо, вимішуючи до однорідної гладкої маси.

Накриваємо харчовою плівкою і залишаємо в холодильнику на 10 годин.

ТОП-3 речі, які ви робили неправильно, коли варили пельмені

четвер, 28 березень 2024, 18:57

Виявилося, що цей напівфабрикат не такий простий у приготуванні, як це вважається. У кулінарів є свої хитрощі. Здавалося б, тут може бути складного. Закип’ятити воду, посолити, поперчити, кинути в каструлю лавровий лист і, нарешті, пельмені, передають...

Психологічний тест: Що вам потрібно для щастя

четвер, 28 березень 2024, 18:07

Іноді так буває, що ми відчуваємо внутрішню порожнечу, немов нам чогось бракує для душевної рівноваги і абсолютного щастя, передають Патріоти України. Але як зрозуміти, яка ж частина пазла загубилася і заважає нам відчути себе "цілісною" і задоволеною...