Можна буде "їсти все підряд і не товстішати"! Дієтолог розкрила секрет, який змінить ваше життя


Метаболічна гнучкість не здобувається, а розвивається з часом. Дієтолог розповіла, які поради допоможуть "їсти все підряд і не товстішати", передають Патріоти України з посиланням на Instagram-сторінку дієтолога Наталії Самойленко.

Що таке метаболічна гнучкість

Метаболічна гнучкість - це здатність організму отримувати енергію з різних джерел та перетворювати будь-яку і витрачати її на потреби організму.

"Мабуть, у кожної з нас є подруга, яка їсть все підряд і не товстішає. Ми не дуже любимо таких людей, але вони існують і нам дуже хочеться бути в їх числі", - зазначила експерт.

За словами дієтолога, такі люди мають здоровий обмін речовин і нормальний стан гормонів. Саме метаболічна гнучкість викликає в сучасному світі дієтології багато питань

Як отримати таку суперздібність

Пауза у прийомах їжі

Варто дотримуватись режиму харчування, де існують паузи від прийому їжі. Паузи у 4-5 години між основними прийомами їжі сприяють розвитку метаболічної гнучкості.

Різноманітність вуглеводів

Варто чергувати пасту, гречку, рис з картоплею, буряком і кукурудзою.

"В один день - вальс з картоплею, а в інший - танго з овочами", - додала Самойленко.

Рухова активність

Чим різноманітніше, тим краще, як і з харчуванням. Метаболічна система відгукується на кожен з видів тренування по своєму, але кінцевий результат має бути таким, як нам потрібно.

Сон

Варто лягати спати і прокидатись в один і той же час. В ідеалі лягати спати до 23.00 - темрява, тиша і комфорт.

Зменшення стресу

По можливості використовуйте всі способи розслаблення. Все краще, ніж нічого не робити. Спробуйте йогу або медитацію

Питний режим

Пийте чисту воду, доповнюйте лимоном, огірком, мʼятою, але не цукром чи підсолоджувачами. Не обманюйте себе, кола - не вода, як і компот також.

Врожаю не буде! Названо сорти картоплі, які не рекомендують садити українцям

субота, 22 лютий 2025, 19:06

Є такі види картоплі, які експерти в жодному разі не рекомендують садити, бо врожаю можна де дочекатися, передають Патріоти України з посиланням на РБК. Не рекомендовано висівати картоплю, яка дала мало урожаю минулого сезону. Перед висаджуванням бульб...

Не робіть помилок! Коли лаврове листя може зіпсувати страву

субота, 22 лютий 2025, 17:28

Лавровий лист – одна з найпопулярніших спецій, яку додають у супи, тушковані страви та соуси. Його аромат глибокий і насичений, але неправильне використання може зіпсувати смак страви, зробивши її гіркою. Варто розібратись, коли саме слід додавати лавр...