Не допускайте цих помилок! Ось чому квашена капуста виходить твердою і надто кислою

Квашена капуста - це не лише проста та смачна закуска, але й дуже корисна. Вона добре впливає на імунітет, тому такий продукт важливо додати у свій раціон в період авітамінозу, передають Патріоти України.

Але під час приготування страви дуже часто не звертають увагу на важливі моменти рецептури. Через це продукт виходить несмачним. Редакція FoodOboz розповість про найпоширеніші помилки, які часто допускають під час приготування квашеної капусти. Овоч через це псується.

Банка з капустою занадто довго стоїть за кімнатної температури

Вже через три-чотири дні, після перебування капусти за температури +22°С – +24°С, овоч варто забрати в прохолодне місце. Це може бути підвал або холодильник. Або можна навіть заморозити, а перед вживанням розморозити – так виходить навіть смачніше.

Гази, які утворюються, не випускаються

Щоб якісно приготувати капусту під час приготування дуже важливо не забувати час від часу проштрикувати її ножем. Процес квашення передбачує те, що гази, які утворюються, повинні вивільнятися. Таку маніпуляцію потрібно зробити через 2-3 дні після того, як капуста почала готуватися.

Недостатньо кількості розсолу

Щоб квашена капуста мала гарний смак дуже важливо, щоб овоч повністю був у розсолі. Для цього варто використати гніт, щоб овоч не спливав на верх. Також, чітко дотримуйтесь рецептури.

Недостатня кількість солі

Сіль – це головний консервант під час квашення капусти. Тому якщо цього інгредієнта буде недостатньо – овоч не вийде смачним. Тому додавайте по 30 г солі на кожен кілограм капусти.

Використання йодованої солі

Йодована сіль не підходить для консервування взагалі. І для квашеної капусти також.

Квашена капуста готується з пізніх сортів

Квашена капуста буде смачною лише тоді, коли овоч має достатньо цукру. Тому пізні сорти не підходить для приготування заготівлі у вересні. Вони чудово зберігаються саме через те, що в них недостатньо цукру.

Організм просить солодкого? Ось що це може означати насправді

понеділок, 3 листопад 2025, 7:14

Бажання з’їсти щось солодке знайоме майже кожному. Але якщо тяга до цукру переслідує постійно, це може бути не просто любов до десертів, а сигнал про проблеми в організмі або нестачу певних речовин, передають Патріоти України. 1. Нестача енергії або не...

Народні прикмети на 3 листопада. Українки цього дня традиційно готували ягідний кисіль і пироги з осінніми ягодами

понеділок, 3 листопад 2025, 7:08

Православне свято 3 листопада за новим церковним календарем (16 листопада за старим) - день пам'яті мучеників Акепсима єпископа, Іосифа пресвітера та Аіфала диякона. За старим стилем - день пам'яті Іларіона Великого, нагадують Патріоти України. . Акеп...