Не допускайте цих помилок! Ось чому квашена капуста виходить твердою і надто кислою

Квашена капуста - це не лише проста та смачна закуска, але й дуже корисна. Вона добре впливає на імунітет, тому такий продукт важливо додати у свій раціон в період авітамінозу, передають Патріоти України.

Але під час приготування страви дуже часто не звертають увагу на важливі моменти рецептури. Через це продукт виходить несмачним. Редакція FoodOboz розповість про найпоширеніші помилки, які часто допускають під час приготування квашеної капусти. Овоч через це псується.

Банка з капустою занадто довго стоїть за кімнатної температури

Вже через три-чотири дні, після перебування капусти за температури +22°С – +24°С, овоч варто забрати в прохолодне місце. Це може бути підвал або холодильник. Або можна навіть заморозити, а перед вживанням розморозити – так виходить навіть смачніше.

Гази, які утворюються, не випускаються

Щоб якісно приготувати капусту під час приготування дуже важливо не забувати час від часу проштрикувати її ножем. Процес квашення передбачує те, що гази, які утворюються, повинні вивільнятися. Таку маніпуляцію потрібно зробити через 2-3 дні після того, як капуста почала готуватися.

Недостатньо кількості розсолу

Щоб квашена капуста мала гарний смак дуже важливо, щоб овоч повністю був у розсолі. Для цього варто використати гніт, щоб овоч не спливав на верх. Також, чітко дотримуйтесь рецептури.

Недостатня кількість солі

Сіль – це головний консервант під час квашення капусти. Тому якщо цього інгредієнта буде недостатньо – овоч не вийде смачним. Тому додавайте по 30 г солі на кожен кілограм капусти.

Використання йодованої солі

Йодована сіль не підходить для консервування взагалі. І для квашеної капусти також.

Квашена капуста готується з пізніх сортів

Квашена капуста буде смачною лише тоді, коли овоч має достатньо цукру. Тому пізні сорти не підходить для приготування заготівлі у вересні. Вони чудово зберігаються саме через те, що в них недостатньо цукру.

Все дуже просто! Як приготувати натуральний дезодорант для чутливої шкіри

четвер, 26 вересень 2024, 23:10

Існує безліч рецептів приготування натурального дезодоранту, але цей цікавий тим, що в ньому, на відміну від інших, взагалі не використовується харчова сода, яка може викликати подразнення шкіри, передають Патріоти України. На сторінці Herbal Academy р...

А ви це знали? Скільки потрібно рухатися, якщо у вас сидяча робота - дослідження вчених

четвер, 26 вересень 2024, 18:48

Вчені підрахували, скільки вправ потрібно робити в день, щоб "компенсувати" сидячу роботу. Згідно з дослідженнями, до 40 хвилин фізичної активності щодня є правильним обсягом, щоб збалансувати 10 годин сидіння на місці, передають Патріоти України. Щопр...