Не пропустіть тривожних сигналів! Як зрозуміти, що ви зловживаєте кавою

Кава — це важлива частина життя для багатьох людей, які поважають цей напій за його смак та енергетичні властивості. В середньому, дорослі споживають близько 180-190 міліграмів кофеїну щодня, що дорівнює двом-трьом чашкам, а молодь може споживати ще більше – до 250-300 міліграмів, передають Патріоти України.

Помірне споживання кофеїну до 400 міліграмів на день вважається безпечним і може покращити енергію, а також знизити ризик розвитку деяких хронічних захворювань. Проте, якщо ви перевищите цю межу, можуть з'явитися негативні симптоми, про які поділились в Eat This, Not That.

Які ознаки свідчать, що ви п’єте забагато кави?

Надмірне споживання кави може призвести до високого кров'яного тиску, головного болю і погіршення якості сну. Щоб визначити, чи п'єте ви занадто багато цього напою, зверніть увагу на свій психічний стан, а не лише на кількість випитих чашок. Зокрема, при зловживанні кофеїну часто присутня тривожність та відчуття безвиході, немов ви потрапили у пастку.

Дослідження 2020 року виявило, що споживання понад 400 міліграмів кофеїну на день може негативно впливати на психічне здоров’я. Учасники, які вживали більше кофеїну, повідомляли про симптоми, такі як відчуття нікчемності, надмірне занепокоєння, скаржились на панічні атаки та головні болі.

Чому кава викликає відчуття тривоги?

Кофеїн у каві стимулює організм, блокуючи хімічні речовини, що викликають втому та підвищуючи рівень адреналіну. Це призводить до пришвидшення серцебиття, підвищення температури тіла та швидшого дихання. Хоча кава допомагає покращити увагу та концентрацію, вона також може викликати відчуття тривоги.

Спостереження показують, що люди з певними симптомами частіше вживають кофеїн, але це не означає, що він є їхньою причиною. Якщо ви п’єте понад 4 чашки кави на день і відчуваєте тривогу або інші незвичні симптоми, спробуйте зменшити дозування цього напою. Крім того, заміна кави на чай може бути хорошим рішенням, адже в чаї міститься менше кофеїну. Зверніть увагу на своє самопочуття після таких змін та зважайте на це, щоб уникнути неприємних симптомів.

Наближає смерть! Названо їжу, від якої варто відмовитися заради довголіття

субота, 12 жовтень 2024, 19:00

Інколи нам важко відмовити собі у солодкому і хоча одне тістечко, навряд зможе сильно зашкодити організму, проте все ж слід бути обачними. Уникайте висококалорійних десертів з магазину, оскільки вони містять багато цукру та мають низьку поживну цінніст...

Не отримаєте фігуру мрії! Названо головні міфи, які заважають худнути

субота, 12 жовтень 2024, 18:05

Коли ви впроваджуєте у свою рутину новий фітнес-план, вірогідно ви можете почути різні поради, які можуть внести корективи у ваше схуднення. Хоча деякі з цих ідей мають сенс та можуть здаватись обґрунтованими, більшість з них є застарілими, а тому не з...