Не робіть помилок! Які продукти категорично не можна гріти в мікрохвильовій печі

Мікрохвильовки є найпопулярнішими серед інших різновидів побутової техніки для кухні. Розігріти суп, щось розморозити чи приготувати дещо смачне - мікрохвильова піч дійсно зручна. Виявляється не всі продукти рекомендують в неї ставити. Які не треба нагрівати, читайте далі в статті.

Подробиці

Перелік продуктів, які не ставлять в мікрохвильовку об’єктивно зрозумілий. Почнімо з жирних. Якщо в складі продуктів є високий рівень жиру (сало, масло), то при нагріванні там підвищується концентрація шкідливих речовин.

Не ставлять в мікрохвильовку пластикові упакування. Деякі різновиди цього матеріалу можуть плавитися при високих температурах, а це потенційний ризик підвищення токсичності, яка попадає в їжу. Тому рекомендують використовувати тільки спеціальний посуд.

Яйця також опинилися в цьому переліку. Вони можуть зриватися. Тільки в складі сумішей варто ставити, якщо щось готуєте смачненького.

Фрукти та овочі в кірці теж можуть суттєво забруднити вашу мікрохвильовку. Використовуйте спеціальні контейнери, якщо є така потреба. Тоді у вас точно не буде жодних проблем.

Є секрет! Як варити макарони, щоб вони точно не злиплися

субота, 27 липень 2024, 17:08

Під час варіння макаронних виробів у недосвідчених господинь буває прикрість: макарони розварилися, злиплися або прилипли до дна каструлі. Щоб цих казусів не було, достатньо знати декілька правил, передають Патріоти України.

А ви це знали? Чи справді банани допомагають схуднути

субота, 27 липень 2024, 13:15

Незалежно від того, чи це теплий шматочок бананового хліба, корисний смузі чи просто перекус перед тренуванням, банани можуть стати смачним і поживним доповненням до вашого раціону. Вони багаті на важливі речовини, такі як харчові волокна, вітаміни B6 ...