Не робіть так! Названо найпоширеніші помилки, які псують "Олів'є"

Олів'є – страва, без якої не обходиться жодне новорічне застілля. Такий салат на свята готують цілі покоління. Але дуже часто господині допускають помилки під час створення такого кулінарного шедевру, що не дає досягти ідеального смаку, передають Патріоти України.

Редакція FoodOboz розповість, як не варто готувати олів'є. Деякі поради можуть здатись для вас досить незвичними, але саме вони допоможуть зробити страву максимально смачною.

Не заправляйте салат лише майонезом

Салат, зазвичай, заправляють майонезом, а також додають спеції. Але буде значно краще, якщо поєднати такий соус зі сметаною або грецьким йогуртом. Заправка вийде достатньо легкою та нежирною. До того ж, це значно корисніше.

Не заправляйте салат заздалегідь

Якщо заправити салат за довго до застілля – страва просто підійде водою. Зайва волога дуже негативно впливає на смак. Тому найкращим рішенням буде заправити салат перед самою подачею. Все можна просто нарізати у велику миску, а потім заправляти порційно, за потреби.

Ковбаса – це не найкращий інгредієнт для олів'є

Навіть якщо смак олів'є з ковбасою вам дуже подобається, це вже зовсім не той салат, який повинен бути. В оригінальному рецепті використовується ніжне відварене м'ясо курки або яловичини. Також можна використати навіть відварений язик.

Не додавайте багато картоплі

Велика кількість картоплі зробить салат дуже крохмалистим. Під час перемішування інгредієнти будуть дуже злипатись, що буде неапетитно і дуже важко на шлунок. Тому додавайте цей інгредієнт дуже обережно, щоб не перестаратись. На 12 порцій салату потрібно всього 4 картоплини.

Візьміть заморожений горошок замість консервованого

Більшість господинь використовують саме консервований горошок для олів'є, тому що він завжди є в магазині. Але це саме той випадок, коли можна використати заготівлю, яку ви заморозили влітку, і використати саме заморожений горошок. Страва буде дуже легкою, свіжою та смачною.

Не шкодуйте яєць

Такий прости й інгредієнт, як яйця, дуже виграшно доповнюють смак олів'є. Тому замість одного, яке ви завжди додаєте, відваріть три.

Є секрет! Як швидко відварити горох без замочування і використання соди

четвер, 12 грудень 2024, 22:10

Страви з гороху не користуються популярністю через те, що цей продукт потрібно довго варити або попередньо замочувати. Однак є спосіб, який дозволить зробити це набагато швидше. Горох вийде смачним і вам не доведеться використовувати соду, передають Па...

Це може здивувати! Що станеться з вашим тілом, коли ви їсте сир кожного дня

четвер, 12 грудень 2024, 18:30

Сир – це один із найулюбленіших продуктів, який часто присутній у нашому раціоні. Він не тільки додає смаку стравам, але й містить важливі поживні речовини, які корисні для організму, передають Патріоти України. Однак регулярне споживання сиру може мат...