Не відірватися! Соковита курка у соєвому соусі з часником нашвидкуруч

Курка в соєвому соусі з часником - це чудовий вибір для швидкого обіду або вечері. Менш ніж за пів години у вас буде апетитне ніжне куряче м’ясо в ароматному солоному соусі, яке можна подати з будь-яким гарніром. Сподобається всій родині!

Інгредієнти:

  • Куряче філе – 600 гр
  • Соєвий соус – 60 мл
  • Часник – 4 зубч.
  • Рослинна олія – 2 стол. л.
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Сіль за смакомНа вагу складу: у 100 г – білки 59% 20 г, жири 21% 7 г, вуглеводи 21% 7 г = 148 ккал.

Приготування:

Спочатку підготуйте необхідні інгредієнти за списком. Філе курки можна використовувати з грудки або стегна. Крім зазначених спецій можете використовувати свої за смаком, наприклад паприку, хмелі-сунелі і т.д. Замість звичайного соєвого соусу можете додати напівсолодкий соус теріяки. Тоді м’ясо вийде із легким солодким присмаком.

Куряче філе вимийте, обсушіть і наріжте брусками. Зубчики часнику дрібно порубайте. Свіжий часник можна замінити на 1 ч. л. сухого часникового порошку.

У миску викладіть куряче філе, подрібнений часник. Додайте сіль і перець і перемішайте. Залишіть м’ясо на 15-20 хвилин. При додаванні соєвого соусу в страву варто врахувати, що він має солоний смак. Зменшіть загальну кількість солі, інакше є вірогідність пересолити.

У сковороді на середньому вогні розігрійте олію. У сковороду викладіть курку, влийте соєвий соус. Тушкуйте, помішуючи, до готовності 15-20 хвилин. М’ясо має добре просочитися соусом з усіх боків. За бажанням можете додати при тушкуванні 1 ст. л. меду та 1 ч. л. крохмалю. Тоді соус вийде солодко-солоний. Про те, як підібрати ідеальну сковороду, а також як правильно вибрати масло, читайте в окремих статтях, посилання наприкінці рецепту.

Готове куряче філе в соєвому соусі з часником прикрасьте свіжою зеленню і подайте до столу з гарніром. Смачного!

Курку можна замінити на індичку або будь-який інший вид м’яса за вашим бажанням.

Але врахуйте, що час приготування і калорійність страви зміняться.

Не робіть так! ТОП-7 помилок господинь, які псують смак перших страв

п’ятниця, 22 листопад 2024, 10:12

Супи є важливою частиною раціону харчування, їх особливо приємно вживати прохолодним весняним днем. Однак навіть досвідчені господині часто готують перші страви неправильно, що суттєво псує їхній смак, передають Патріоти України. 1.Неправильний вибір п...

Ефект приємно здивує! ТОП-9 продуктів на сніданок, які зроблять день продуктивним

п’ятниця, 22 листопад 2024, 8:44

Сніданок – це важлива частина дня, яка допомагає відновити рівень енергії після ночі та забезпечує організм необхідними поживними речовинами. Для здорового старту обирайте продукти, багаті вітамінами, мінералами та антиоксидантами, які підтримують фізи...