Цей морквяний пиріг - немов сама осінь! Яскравий колір, насичені зігріваючі аромати кориці, імбиру та інших пряникових спецій, неповторна текстура, яка сподобається всім, хто любить тістечко "Картопля" і шоколадні брауні, передають Патріоти України.
Пиріг приємно в'язкий, а ніжний сметанно-вершковий крем додасть легкої кислинки і підкреслить смакові якості продуктів.
Інгредієнти
для тіста:
для сметанно-вершкового крему:
для пряничної суміші:
(ви можете використовувати просто корицю, імбир і мускатний горіх)
Всі інгредієнти необхідно подрібнити в кавомолці і просіяти.
Приготування
1. Щоб смак горіхів був більш яскравим і вираженим, їх необхідно підсмажити. Відправляємо горіхи в мікрохвильовку і даємо охолонути, після чого знімаємо шкірку. Тепер потрібно їх крупно порубати, шматочки повинні відчуватися в тісті — так вони додадуть родзинку, розбавлять гладку і ніжну текстуру пирога.
2. Моркву очищаємо від шкірки і грубо рубаємо. Відправляємо шматочки в каструлю, заливаємо водою і ставимо варитися. Потрібно відварити моркву до м'якості, приблизно 20 хвилин. Коли морква буде готова, воду потрібно злити, а самі шматочки повинні охолонути. Відправляємо їх в чашу блендера, додаємо яйця. Подрібнюємо до стану однорідного пюре.
3. Змішуємо сухі інгредієнти: в борошно відправляємо суміш спецій, сіль і розпушувач. Перемішуємо, щоб розпушувач розподілився рівномірно.
4. У велику миску відправляємо розм'якшене вершкове масло. До нього всипаємо цукор і вливаємо рослинну олію. Злегка перемішуємо, а потім збиваємо міксером протягом пари хвилин. Додаємо морквяне пюре і перемішуємо. Тепер всипаємо в миску суміш сухих інгредієнтів, перемішуємо. Спершу робимо це ложкою, а потім розганяємо грудочки міксером. В кінці відправляємо в тісто горіхи і перемішуємо. Залишаємо трохи горіхів для декору.
5. Готуємо форму для випічки 18-20 см, дно прокладаємо пергаментом і зміцнюємо його фольгою, щоб тісто в процесі випікання не підтікало. Борти кільця змащувати не потрібно. Викладаємо тісто у форму і розрівнюємо його. Відправляємо пиріг в духовку випікатися при 175 °C протягом 50-60 хвилин. За час випічки пиріг не підніметься дуже сильно, але паличка з нього повинна виходити сухою. Готовому пирогу потрібно дати охолонути.
6. Приготуємо швидкий і простий сметанно-вершковий крем. Відправляємо в миску сметану і додаємо до неї цукрову пудру. Перемішуємо, щоб пудра розійшлася. Тепер відправляємо до сметани з цукром вершки, парою рухів вимішуємо їх, і потім збиваємо крем до пишності і ніжності. Суміш стане більш щільною, буде тримати обриси. Цей крем не буде дуже щільним, але при цьому з його допомогою можна зробити красиві мазки, які збережуть форму.
7. Остиглий пиріг покриваю товстим шаром крему — верх і боки. Посипаємо готовий пиріг горіхами що залишилися. Подавати його можна відразу ж, оскільки він вологий сам по собі, і не потрібно чекати, поки він просочиться! Подробиці дивіться в короткому відео.
Смачного!
При приготуванні котлет дуже важливо не лише вибрати хороші продукти та замісити якісний фарш, передають Патріоти України. Ключове значення набуває сам процес смаження, адже часом котлети, які вийшли ідеальними, ні в яку не хочуть відставати від поверх...
Православна церква України 20 січня за новим стилем вшановує пам'ять вірменського священика і пророка Євфимія Великого. За старим стилем 20 січня відзначають Собор Іоанна Хрестителя або по-народному - Іванів день. . Цей день здавна вважається небезпе...